Судије о Дану Српске иза затворених врата

Из Уставног суда БиХ су саопштили да је сједница заказана за сутра затворена за јавност, те да ће саопштење са сједнице бити накнадно пласирано.

Босна и Херцеговина 16.09.2016 | 22:53
Судије о Дану Српске иза затворених врата
Бакир Изетбеговић, предсједавајући Предсједништва БиХ на питање шта очекује од сједнице Уставног суда БиХ у суботу, одговорио је да би био задовољан да свако принципијелно ради и да не попусти пред политичким притиском.

Игор Црнадак, министар спољних послова у Савјету министара БиХ данас је рекао да одлука о референдуму није проблем и да неће утицати на одлуку коју ће 20. септембра донијети Савјет за спољне послове ЕУ.

Он је коментаришући Одлуку о референдуму и могућу одлуку Устнавог суда БиХ који засједа сутра рекао да нема неки посебан коментар, те да је врло тешко коментарисати рад правосуђа, поготово унапријед.

"Могу само рећи, да као политичар који долази из Републике Српске, и који представља Републику Српску у Савјету министара, да ми сви у Републици Српској живимо тај 9. јануар. Доживљавамо га као свој дан и имамо намјеру да га увијек славимо. Сигуран сам да ћемо наћи начин да то буде у складу са законом и Уставом и да ћемо то убудуће радити уз подршку свих потребних законских инстанци и да ће то тако бити", рекао је Црнадак.

Он је истакао да што се тиче саме одлуке Устанвог суда и референдума, да то не би коментарисао, јер то за њега стоји у другом плану у одоносу на значај Дана Републике Српске.

Извор: Независне новине

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Сачекајте

16.09.2016 11:07

Шта мисли димљачар-босанац на ову тему. Он је ако нисте знали, босанац рођен 100 метара од Себиља у Сарајеву, а уједно је и романијски хајдук Станко. Да чујемо.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Абц

16.09.2016 13:04

Мени је веца брига ста це Михајло Микиц да казе.Он то добро сроци да ти се занебеса до бесвијести.

Name

МИХАИЛО МИКИЦ

16.09.2016 14:34

АБЦ по СРБском треба да буде АБВ и да сам размисља својом празном босанским главом о томе какву би одлуку Уставни Суд БиХ могао са донесе о Дану РС. По моме мисљењу каква год судска одлука да буде РЕФЕРЕНДУМ треба одрзати, и тако једном за увијек вољом народа ресити тај у сустини велики проблем са којим се доводи у питање сам опстанка РС. Сваки РЕФЕРЕБДУМ је изнад Закоба, Суда и Устава, и он говори о вољи народа сто није ниста друго вец ГЛАС БОЗЈИ. Ту истину муслимани боље схвацају од Православних СРБа који су вецином заузети у име народа медјудобном борбом око власти која доноси разне привилегије. Зато се муслимани боје РЕФЕРЕНДУМА, а СРБи неозбиљно схвацају његов знацај. Све сто додје то и продје. ТАКО це проци и садасње вријеме Милирада Додека и други "политицара" ис власти и опозиција а остаце СРБдки Народ који море добро да пази да небуде из своје СРБске земље БиХ, Светог Саве дедовине у неком новом рату протјеран попут СРБа ис Крајине. Болест подјела и медјусобних СРБски свадја треба зато спрецити а не сами последице лецити!

Name

Агностик БиХ

16.09.2016 14:35

Пријатељи ви сте се запили као и босње И рватици око овога референдумс,Босне је Билл И увијек це бити,мозе само бити цјеловита или да се врати краљевина Босна краља Стјепана Довидења Срби,Босњаци И Хрвати серем се на вас,због вас зивота нема смрадови националистицки,ви сте дозивотно обиљезени у главу националистицком реториком,примитивносцу,ароганцијом,непостовања према другацијим И слабијим,колико јада И беде И васем зивоту,да би децу гурнули у фасирано месо ради земље И националности.СТА КАЗЕ СВЕТА КЊИГА,УБИЈ?ЗАКОЉИ?ИСКАСАПИ,ОПЉАЦКАЈ,СИЛУЈ,РАСПОРИ ???? Ово мозе ријесит само један добар метеор,велицине једне БиХ да збрисе све глупости на свијету.

Name

Михаило Микиц

16.09.2016 16:17

АГНОСТИК, нико теби није није крив сто си ти дјете незнаног јунака па зато незнас ни за Оца ни за Мајку. Када би знао цији си друзе неби тада тако размисљао и писао. Нема ниста болније и горе него незнати за порекло своје,коме народ припадас и како треба постовати и вољети земљу у којој си родјен и у којој зивис. СВЕТОСАВСКА ХИМНА јасно сведоци и уци да је БиХ Светог Саве дедовина. ТАКО ЈЕ било у прослисти. Тако је сада и тако це бити у будуцности.СРБСКО ЈЕ БИЛО И БИЦЕ, КО ДОЗИВИ И ВИДЕЦЕ!

Name

микицигара 123

16.09.2016 18:05

А ста је требало да српска без размисљања прихвати одлуку уставног суда и сама укине свој родјендан а ко нема свој родјендан он и непостоји

Name

Саса

16.09.2016 11:14

Ево овако це сутра да буде. Уставни суд це прихватити залбу Р.Српске и тиме це спасити Додика да не одрзи референдум. Прица Додика да је референдум 25 он зна да це суд прихватити да поново разматра све је то лоповија теска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мирко

16.09.2016 11:41

Додик побједник..а Босна све мање дрзава....а све то води у неизвјесност, референдуми никад нису добра донијели....

Name

Зоол

16.09.2016 11:34

Не знам зашто је настао проблем.Ако су одлуке коначне и обавезујуће не видим проблем.Ово је 25 одлука тога суда коју треба спровести јер постоје како рекоше 24 или колико већ које нису па полако,идемо редом.Када се оне спроведу јер су раније донесене онда ћемо и ми,и мирна Босна.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цвеле

16.09.2016 12:57

Тако је Зоол. Нема ту много дасе казе. Браво за коментар

Name

микицигара

16.09.2016 17:59

А имали дана републике изгледа да теби само смета мллорад додик а није битно ста це бити са реп српском ударас у исти бубањ као бакир и он исто казе

Name

перо

16.09.2016 11:58

Референдума нема и тачка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

јануар

16.09.2016 13:52

Неспособност српских представника да на одлуку о 9.јануару узврате истим за 1.март је кљуцни фактор у цијелој прици. Аргументи аргументи аргументи су битни, а не крити се испод сукње срба у РС и тразити референдум. Несто има сто крију наси политицари

ОДГОВОРИТЕ
Name

врс рви

16.09.2016 14:44

Заборавио си ко сједи у уставном суду и каква би пресуда била. Не волим Додика ни најмање али мислим да је ово давно требало урадити и за друге ствари које су нам одузете. Нека су чује наш глас избог једних и због других. Сигурно ће бити одјека јер су се времена промјенила.

Name

Цццц

16.09.2016 16:35

Ја постављам једно питање. Зашто се у уставни суд БиХ не поставе по тројица или по двојица судија из сваког народа Срба ,Хрвата и муслимана и одлучује се на бази већине с тим да за сваку одлуку мора гласати минимално један судија из сваког народа. Сто знаци ако их је сест и например за неку одлуку гласају два србина и хрвата да би одлука била валидна мора да је подржи и један муслиман. Или ако их је девет и из два народа гласају по тројица а из трецег ни један одлука није валидна и онда немозе нико да казе да је преварен или прегласан, овако странци це увијек подрзат одлуку која је против српских интереса и зато су босњаци против промјена у уставном суду а тиме и против напретка у овој Ј...... Држави.

ОДГОВОРИТЕ