Sudije o Danu Srpske iza zatvorenih vrata

Iz Ustavnog suda BiH su saopštili da je sjednica zakazana za sutra zatvorena za javnost, te da će saopštenje sa sjednice biti naknadno plasirano.

Bosna i Hercegovina 16.09.2016 | 22:53
Sudije o Danu Srpske iza zatvorenih vrata
Bakir Izetbegović, predsjedavajući Predsjedništva BiH na pitanje šta očekuje od sjednice Ustavnog suda BiH u subotu, odgovorio je da bi bio zadovoljan da svako principijelno radi i da ne popusti pred političkim pritiskom.

Igor Crnadak, ministar spoljnih poslova u Savjetu ministara BiH danas je rekao da odluka o referendumu nije problem i da neće uticati na odluku koju će 20. septembra donijeti Savjet za spoljne poslove EU.

On je komentarišući Odluku o referendumu i moguću odluku Ustnavog suda BiH koji zasjeda sutra rekao da nema neki poseban komentar, te da je vrlo teško komentarisati rad pravosuđa, pogotovo unaprijed.

"Mogu samo reći, da kao političar koji dolazi iz Republike Srpske, i koji predstavlja Republiku Srpsku u Savjetu ministara, da mi svi u Republici Srpskoj živimo taj 9. januar. Doživljavamo ga kao svoj dan i imamo namjeru da ga uvijek slavimo. Siguran sam da ćemo naći način da to bude u skladu sa zakonom i Ustavom i da ćemo to ubuduće raditi uz podršku svih potrebnih zakonskih instanci i da će to tako biti", rekao je Crnadak.

On je istakao da što se tiče same odluke Ustanvog suda i referenduma, da to ne bi komentarisao, jer to za njega stoji u drugom planu u odonosu na značaj Dana Republike Srpske.

Izvor: Nezavisne novine

Komentari / 15

Ostavite komentar
Name

Sačekajte

16.09.2016 11:07

Šta misli dimljačar-bosanac na ovu temu. On je ako niste znali, bosanac rođen 100 metara od Sebilja u Sarajevu, a ujedno je i romanijski hajduk Stanko. Da čujemo.....

ODGOVORITE
Name

Abc

16.09.2016 13:04

Meni je veca briga sta ce Mihajlo Mikic da kaze.On to dobro sroci da ti se zanebesa do besvijesti.

Name

MIHAILO MIKIC

16.09.2016 14:34

ABC po SRBskom treba da bude ABV i da sam razmislja svojom praznom bosanskim glavom o tome kakvu bi odluku Ustavni Sud BiH mogao sa donese o Danu RS. Po mome misljenju kakva god sudska odluka da bude REFERENDUM treba odrzati, i tako jednom za uvijek voljom naroda resiti taj u sustini veliki problem sa kojim se dovodi u pitanje sam opstanka RS. Svaki REFEREBDUM je iznad Zakoba, Suda i Ustava, i on govori o volji naroda sto nije nista drugo vec GLAS BOZJI. Tu istinu muslimani bolje shvacaju od Pravoslavnih SRBa koji su vecinom zauzeti u ime naroda medjudobnom borbom oko vlasti koja donosi razne privilegije. Zato se muslimani boje REFERENDUMA, a SRBi neozbiljno shvacaju njegov znacaj. Sve sto dodje to i prodje. TAKO ce proci i sadasnje vrijeme Milirada Dodeka i drugi "politicara" is vlasti i opozicija a ostace SRBdki Narod koji more dobro da pazi da nebude iz svoje SRBske zemlje BiH, Svetog Save dedovine u nekom novom ratu protjeran poput SRBa is Krajine. Bolest podjela i medjusobnih SRBski svadja treba zato spreciti a ne sami posledice leciti!

Name

Agnostik BiH

16.09.2016 14:35

Prijatelji vi ste se zapili kao i bosnje I rvatici oko ovoga referendums,Bosne je Bill I uvijek ce biti,moze samo biti cjelovita ili da se vrati kraljevina Bosna kralja Stjepana Dovidenja Srbi,Bosnjaci I Hrvati serem se na vas,zbog vas zivota nema smradovi nacionalisticki,vi ste dozivotno obiljezeni u glavu nacionalistickom retorikom,primitivnoscu,arogancijom,nepostovanja prema drugacijim I slabijim,koliko jada I bede I vasem zivotu,da bi decu gurnuli u fasirano meso radi zemlje I nacionalnosti.STA KAZE SVETA KNJIGA,UBIJ?ZAKOLJI?ISKASAPI,OPLJACKAJ,SILUJ,RASPORI ???? Ovo moze rijesit samo jedan dobar meteor,velicine jedne BiH da zbrise sve gluposti na svijetu.

Name

Mihailo Mikic

16.09.2016 16:17

AGNOSTIK, niko tebi nije nije kriv sto si ti djete neznanog junaka pa zato neznas ni za Oca ni za Majku. Kada bi znao ciji si druze nebi tada tako razmisljao i pisao. Nema nista bolnije i gore nego neznati za poreklo svoje,kome narod pripadas i kako treba postovati i voljeti zemlju u kojoj si rodjen i u kojoj zivis. SVETOSAVSKA HIMNA jasno svedoci i uci da je BiH Svetog Save dedovina. TAKO JE bilo u proslisti. Tako je sada i tako ce biti u buducnosti.SRBSKO JE BILO I BICE, KO DOZIVI I VIDECE!

Name

mikicigara 123

16.09.2016 18:05

A sta je trebalo da srpska bez razmisljanja prihvati odluku ustavnog suda i sama ukine svoj rodjendan a ko nema svoj rodjendan on i nepostoji

Name

Sasa

16.09.2016 11:14

Evo ovako ce sutra da bude. Ustavni sud ce prihvatiti zalbu R.Srpske i time ce spasiti Dodika da ne odrzi referendum. Prica Dodika da je referendum 25 on zna da ce sud prihvatiti da ponovo razmatra sve je to lopovija teska.

ODGOVORITE
Name

Mirko

16.09.2016 11:41

Dodik pobjednik..a Bosna sve manje drzava....a sve to vodi u neizvjesnost, referendumi nikad nisu dobra donijeli....

Name

Zool

16.09.2016 11:34

Ne znam zašto je nastao problem.Ako su odluke konačne i obavezujuće ne vidim problem.Ovo je 25 odluka toga suda koju treba sprovesti jer postoje kako rekoše 24 ili koliko već koje nisu pa polako,idemo redom.Kada se one sprovedu jer su ranije donesene onda ćemo i mi,i mirna Bosna.

ODGOVORITE
Name

Cvele

16.09.2016 12:57

Tako je Zool. Nema tu mnogo dase kaze. Bravo za komentar

Name

mikicigara

16.09.2016 17:59

A imali dana republike izgleda da tebi samo smeta mllorad dodik a nije bitno sta ce biti sa rep srpskom udaras u isti bubanj kao bakir i on isto kaze

Name

pero

16.09.2016 11:58

Referenduma nema i tačka.

ODGOVORITE
Name

januar

16.09.2016 13:52

Nesposobnost srpskih predstavnika da na odluku o 9.januaru uzvrate istim za 1.mart je kljucni faktor u cijeloj prici. Argumenti argumenti argumenti su bitni, a ne kriti se ispod suknje srba u RS i traziti referendum. Nesto ima sto kriju nasi politicari

ODGOVORITE
Name

vrs rvi

16.09.2016 14:44

Zaboravio si ko sjedi u ustavnom sudu i kakva bi presuda bila. Ne volim Dodika ni najmanje ali mislim da je ovo davno trebalo uraditi i za druge stvari koje su nam oduzete. Neka su čuje naš glas izbog jednih i zbog drugih. Sigurno će biti odjeka jer su se vremena promjenila.

Name

Cccc

16.09.2016 16:35

Ja postavljam jedno pitanje. Zašto se u ustavni sud BiH ne postave po trojica ili po dvojica sudija iz svakog naroda Srba ,Hrvata i muslimana i odlučuje se na bazi većine s tim da za svaku odluku mora glasati minimalno jedan sudija iz svakog naroda. Sto znaci ako ih je sest i naprimer za neku odluku glasaju dva srbina i hrvata da bi odluka bila validna mora da je podrži i jedan musliman. Ili ako ih je devet i iz dva naroda glasaju po trojica a iz treceg ni jedan odluka nije validna i onda nemoze niko da kaze da je prevaren ili preglasan, ovako stranci ce uvijek podrzat odluku koja je protiv srpskih interesa i zato su bosnjaci protiv promjena u ustavnom sudu a time i protiv napretka u ovoj J...... Državi.

ODGOVORITE