Ко у Звезди "виси" за 152. дерби?!

Звездини странци и лимити уочи вечитог дербија: Тројица висе, ко игра, а ко пропушта дерби? Према последњим информацијама Уго Вијеира ће бити у тиму. Моуче, Фибел и Бабунски под знаком питања... Миодраг Божовић има деветорицу странаца на клупи. Тројица неће бити у саставу у суботу.

Фудбал 16.09.2016 | 12:00
Ко у Звезди "виси" за 152. дерби?!
Правила дозвољавају шесторицу странаца у протоколу, Црвена звезда их има чак девет. Стручни штаб је пред дилемом. Коју тројицу жртвовати на 152. вечитом дербију са Партизаном?

Према информацијама Спортског журнала једначина је простија за једну непознату. Наиме,Давид Бабунски сигурно неће бити у црвено-белом тиму, јер на тој позицији предност имаГелор Канга.

Дакле, остало их је осморица с обзиром да се и Уго Вијеира јуче издржао тренинг, па се очекује да ће, упркос прелиминарним извештајима о повреди, бити у тиму за вечити дерби. Међутим, Звезда себи не сме да приушти луксуз да у сусрету са Партизаном има само једног шпица на располагању, те ће поред Вијеире у 18 играча који конкуришу за терен вероватно бити и у последње време распуцани Петар Орландић.

То би значило да отпада и Пабло Моуче, јер Орландић има предност у односу на њега у самом нападу, а Џон Руиз на крилу.

Како су, поред Вијеире, Руиза и Канге барем наизглед сигурни и Мичел Доналд и Дамијен Ле Талек јасно је да би трећи вишак у протоколу, после Моучеа и Бабунског, могао да буде штопер Томас Фибел. Свеједно се није прославио у првом делу сезоне. Додуше, није он централни бек навикао да игра на 40 метара од свог гола. А Звезда у првенству увек тако игра.

Осим кад је дерби у питању. Ту је све могуће. Па и да стручни штаб изненади другачијим одлукама. 

Наводно, Мичел Доналд, Гелор Канга, Дамиен Ле Талек, Џон Руиз и свеже опорављени Уго Вијеира "виђени" су у стартних 11 за меч са црно-белима, док ће поменута тројица "истину" сазнати пред одлазак у комшилук.

Предност на голу добиће Немања Супић, који је искористио кризу форме Дамира Кахримана, човека који је бранио гол Црвене звезде на три прошлосезонска дербија, али који ће овог пута гледати колегу у акцији.

Стандардну дилему, Божовић има када је позиција десног бека у питању, где је у домаћим такмичењима углавном играо Марко Петковић, а у европским Милош Цветковић. Ипак, овај други у благој предности је за меч на "ЈНА", пише "Журнал".

Вијеира је имао проблема са повредом уочи најважнијег меча српског фудбала, али се опоравио на време тако да ће бити у прилици да свој учинак од три гола у три дербија поправи на терену највећег ривала, који заостаје девет бодова на табели.

Састав Црвене звезде могао би да изгледа овако: Супић – Цветковић, Ле Талек, Луковић (Рендулић), Ристић – Доналд, Полетановић – Руиз, Канга, Срнић – Вијеира.

Али, сачекајмо...

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Педја,Пизон РС

16.09.2016 11:24

Назалос нецу ниста ново реци као ни многи љубитељи те цудне справе која залудјује цитаву планету. Залосно је сто смо дозволили тим неким белосветским пропалим фудбалерима да владају насим теренима и насим медијима као они неке звезде!! Поред оволико насе талентоване дјеце које гурају ту лопту јос у повоју и онда греју клупе и временом губе вољу за каријером?! Који висе плаценици !!! Мислим да је то само белосветски отпад који неце нико ?! Али надје се неки тамо менадзер и утрпа нам их као добра роба ?!!! Тузно и рузно ?!

ОДГОВОРИТЕ
Name

микица

17.09.2016 07:43

Слазем се, толико насе деце, а ми доводимо неког кинг конга.

Name

микица

17.09.2016 07:41

Бице цупаво.

ОДГОВОРИТЕ