Ko u Zvezdi "visi" za 152. derbi?!

Zvezdini stranci i limiti uoči večitog derbija: Trojica vise, ko igra, a ko propušta derbi? Prema poslednjim informacijama Ugo Vijeira će biti u timu. Mouče, Fibel i Babunski pod znakom pitanja... Miodrag Božović ima devetoricu stranaca na klupi. Trojica neće biti u sastavu u subotu.

Fudbal 16.09.2016 | 12:00
Ko u Zvezdi "visi" za 152. derbi?!
Pravila dozvoljavaju šestoricu stranaca u protokolu, Crvena zvezda ih ima čak devet. Stručni štab je pred dilemom. Koju trojicu žrtvovati na 152. večitom derbiju sa Partizanom?

Prema informacijama Sportskog žurnala jednačina je prostija za jednu nepoznatu. Naime,David Babunski sigurno neće biti u crveno-belom timu, jer na toj poziciji prednost imaGelor Kanga.

Dakle, ostalo ih je osmorica s obzirom da se i Ugo Vijeira juče izdržao trening, pa se očekuje da će, uprkos preliminarnim izveštajima o povredi, biti u timu za večiti derbi. Međutim, Zvezda sebi ne sme da priušti luksuz da u susretu sa Partizanom ima samo jednog špica na raspolaganju, te će pored Vijeire u 18 igrača koji konkurišu za teren verovatno biti i u poslednje vreme raspucani Petar Orlandić.

To bi značilo da otpada i Pablo Mouče, jer Orlandić ima prednost u odnosu na njega u samom napadu, a Džon Ruiz na krilu.

Kako su, pored Vijeire, Ruiza i Kange barem naizgled sigurni i Mičel Donald i Damijen Le Talek jasno je da bi treći višak u protokolu, posle Moučea i Babunskog, mogao da bude štoper Tomas Fibel. Svejedno se nije proslavio u prvom delu sezone. Doduše, nije on centralni bek navikao da igra na 40 metara od svog gola. A Zvezda u prvenstvu uvek tako igra.

Osim kad je derbi u pitanju. Tu je sve moguće. Pa i da stručni štab iznenadi drugačijim odlukama. 

Navodno, Mičel Donald, Gelor Kanga, Damien Le Talek, Džon Ruiz i sveže oporavljeni Ugo Vijeira "viđeni" su u startnih 11 za meč sa crno-belima, dok će pomenuta trojica "istinu" saznati pred odlazak u komšiluk.

Prednost na golu dobiće Nemanja Supić, koji je iskoristio krizu forme Damira Kahrimana, čoveka koji je branio gol Crvene zvezde na tri prošlosezonska derbija, ali koji će ovog puta gledati kolegu u akciji.

Standardnu dilemu, Božović ima kada je pozicija desnog beka u pitanju, gde je u domaćim takmičenjima uglavnom igrao Marko Petković, a u evropskim Miloš Cvetković. Ipak, ovaj drugi u blagoj prednosti je za meč na "JNA", piše "Žurnal".

Vijeira je imao problema sa povredom uoči najvažnijeg meča srpskog fudbala, ali se oporavio na vreme tako da će biti u prilici da svoj učinak od tri gola u tri derbija popravi na terenu najvećeg rivala, koji zaostaje devet bodova na tabeli.

Sastav Crvene zvezde mogao bi da izgleda ovako: Supić – Cvetković, Le Talek, Luković (Rendulić), Ristić – Donald, Poletanović – Ruiz, Kanga, Srnić – Vijeira.

Ali, sačekajmo...

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Pedja,Pizon RS

16.09.2016 11:24

Nazalos necu nista novo reci kao ni mnogi ljubitelji te cudne sprave koja zaludjuje citavu planetu. Zalosno je sto smo dozvolili tim nekim belosvetskim propalim fudbalerima da vladaju nasim terenima i nasim medijima kao oni neke zvezde!! Pored ovoliko nase talentovane djece koje guraju tu loptu jos u povoju i onda greju klupe i vremenom gube volju za karijerom?! Koji vise placenici !!! Mislim da je to samo belosvetski otpad koji nece niko ?! Ali nadje se neki tamo menadzer i utrpa nam ih kao dobra roba ?!!! Tuzno i ruzno ?!

ODGOVORITE
Name

mikica

17.09.2016 07:43

Slazem se, toliko nase dece, a mi dovodimo nekog king konga.

Name

mikica

17.09.2016 07:41

Bice cupavo.

ODGOVORITE