НБА - Заслужено: Прстен и за Блата!

Кливленд исправио неправду: Блат ипак добија шампионски прстен. А тај прстен моћи ће да стави у трофејну витрину одмах поред титуле првака Евролиге коју је освојио са Макабијем и трофеја намењеног шампиону Европе, освојеног са репрезентацијом Русије. То што је смењен тачно на половини лигашког дела сезоне, не значи да Дејвид Блат није био део шампионског похода Кавалирса.

Кошарка 18.09.2016 | 13:45
НБА - Заслужено: Прстен и за Блата!
Тих 30 победа и 11 пораза, које је забележио пре него што је добио отказ, вредни су шампионског прстена!

Са малим закашњењем, али не и неоправдано, Дејвид Блат добиће награду за шампионску титулу коју су ове сезоне освојили Кливленд Кавалирси.

Блат је смењен у току сезону 2015/16 и на његово место дошао је Тајрон Лу, који је потом одвео Кавсе до победе у незаборавном финалу у ком су у томе тренутку актуелни шампиони Голден Стејт Вориорси имали 3:1, али су Леброн Џејмс, Кајри Ирвинг и остали направили историјски преокрет и донели франшизи први наслов првака.

Иако је у том тренутку већ био бивши тренер, спреман да потпише уговор са Дарушафаком, Блат је имао свог удела у овом походу Кливленда, тако да ће у будућности моћи да се похвали да има и прстен за шампиона НБА лиге.

Блат је непуне две сезоне био тренер Кливленда, у првој је доживео пораз у финалу са Голден Стејтом, уз повреде два кључна играча, Ирвинга и Кевина Лава, а у другој је смењен 24. јануара, тачно на половини лигашког дела сезоне.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар