NBA - Zasluženo: Prsten i za Blata!

Klivlend ispravio nepravdu: Blat ipak dobija šampionski prsten. A taj prsten moći će da stavi u trofejnu vitrinu odmah pored titule prvaka Evrolige koju je osvojio sa Makabijem i trofeja namenjenog šampionu Evrope, osvojenog sa reprezentacijom Rusije. To što je smenjen tačno na polovini ligaškog dela sezone, ne znači da Dejvid Blat nije bio deo šampionskog pohoda Kavalirsa.

Košarka 18.09.2016 | 13:45
NBA - Zasluženo: Prsten i za Blata!
Tih 30 pobeda i 11 poraza, koje je zabeležio pre nego što je dobio otkaz, vredni su šampionskog prstena!

Sa malim zakašnjenjem, ali ne i neopravdano, Dejvid Blat dobiće nagradu za šampionsku titulu koju su ove sezone osvojili Klivlend Kavalirsi.

Blat je smenjen u toku sezonu 2015/16 i na njegovo mesto došao je Tajron Lu, koji je potom odveo Kavse do pobede u nezaboravnom finalu u kom su u tome trenutku aktuelni šampioni Golden Stejt Voriorsi imali 3:1, ali su Lebron Džejms, Kajri Irving i ostali napravili istorijski preokret i doneli franšizi prvi naslov prvaka.

Iako je u tom trenutku već bio bivši trener, spreman da potpiše ugovor sa Darušafakom, Blat je imao svog udela u ovom pohodu Klivlenda, tako da će u budućnosti moći da se pohvali da ima i prsten za šampiona NBA lige.

Blat je nepune dve sezone bio trener Klivlenda, u prvoj je doživeo poraz u finalu sa Golden Stejtom, uz povrede dva ključna igrača, Irvinga i Kevina Lava, a u drugoj je smenjen 24. januara, tačno na polovini ligaškog dela sezone.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar