"ИД" припремала напад на амбасаде у Анкари

Најмање четири особе приведене су током полицијске операције коју су турске снаге безбједности покренуле након обавјештајних сазнања да терористичка организација ИСИС припрема нападе на амбасаде Њемачке и Велике Британије у Анкари.

Свијет 16.09.2016 | 10:30
"ИД" припремала напад на амбасаде у Анкари
Неименовани извор из турског Министарства унутрашњих послова саопштио је како турска полиција предузима адекватне мјере након обавјештајних сазнања да терористи ИСИС-а планирају да у периоду од 13. до17. септембра изведу нападе на двије амбасаде у главном граду Турске.

У сарадњи са њемачким и британским институцијама, турска полиција је лишила слободе три осумњичене особе у Анкари и једну у Истанбулу. Није потврђено да се ради о особама повезаним са терористичким организацијама.

Иако није откривена конкретна терористичка пријетња за двије амбасаде, оне су због мјера безбједности привремено затворене.

О овом случају се на друштвеној мрежи Тwиттер огласио британски амбасадор у Анкари Рицхард Мооре и истакао како надлежне турске институције предузимају адекватне мјере. Додао је да британска амбасада уско сарађује са турским органима.

“Ми вјерујемо турским снагама безбједности. Захвални смо им на уложеном труду. У оваквој ситуацији је разуман и потез привременог затварања амбасаде“, поручио је амбасадор Мооре.

Извор: АА
Фото: Реутерс/Умит Бектас

Коментари / 0

Оставите коментар