ПОИ: На годишњицу удеса освојио медаљу у Рију!

Прича дана стиже из Рија где је на Параолимпијским играма Алесандро "Алекс" Зенарди (у средини) освојио сребро у бициклизму... И то на годишњицу удеса.

Остали спортови 16.09.2016 | 10:15
ПОИ: На годишњицу удеса освојио медаљу у Рију!
15. септембар је посебан датум за Алесандра "Алекса" Занардија.

На овај дан пре 15 година живот му се променио када је имао страшан удес док је у Немачкој возио трку "Америцан Мемориал 500 ЦАРТ, на којој је и водио, али неопрезан излазак из бокса и судар са Алексом Таљанијем завршио се ампутацијом његове обе ноге.

Али...

Данас, 15 година након тог немилог догађаја, он је освојио медаљу на Параолимпијским играма!

Овај шармантни Италијан освојио је сребрну медаљу у бициклизму на Играма у Рију, а ово му је укупно пета медаља на Параолимпијадама пошто је пре овога освојио још три злата и једно сребро - од тога једну најсјајније одличје још јуче. Такође, има и осам медаља са Светских првенстава.

У сјајном финишу трке "за длаку" је био бржи такмичар из Јужне Африке Ернст ван Дик, али далеко од тога да је Занарди био незадовољан резултатом у спорту којим се бави од 2007. године и уз који се осећа срећно.

"Није ложе, сребрна медаља на годишњицу... Не бих могао да тражим ништа више, можда само пољубац моје жене и сина када се вратим кући", поручио је он на крају трке

Можемо само да кажемо, мајсторе!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар