POI: Na godišnjicu udesa osvojio medalju u Riju!

Priča dana stiže iz Rija gde je na Paraolimpijskim igrama Alesandro "Aleks" Zenardi (u sredini) osvojio srebro u biciklizmu... I to na godišnjicu udesa.

Ostali sportovi 16.09.2016 | 10:15
POI: Na godišnjicu udesa osvojio medalju u Riju!
15. septembar je poseban datum za Alesandra "Aleksa" Zanardija.

Na ovaj dan pre 15 godina život mu se promenio kada je imao strašan udes dok je u Nemačkoj vozio trku "American Memorial 500 CART, na kojoj je i vodio, ali neoprezan izlazak iz boksa i sudar sa Aleksom Taljanijem završio se amputacijom njegove obe noge.

Ali...

Danas, 15 godina nakon tog nemilog događaja, on je osvojio medalju na Paraolimpijskim igrama!

Ovaj šarmantni Italijan osvojio je srebrnu medalju u biciklizmu na Igrama u Riju, a ovo mu je ukupno peta medalja na Paraolimpijadama pošto je pre ovoga osvojio još tri zlata i jedno srebro - od toga jednu najsjajnije odličje još juče. Takođe, ima i osam medalja sa Svetskih prvenstava.

U sjajnom finišu trke "za dlaku" je bio brži takmičar iz Južne Afrike Ernst van Dik, ali daleko od toga da je Zanardi bio nezadovoljan rezultatom u sportu kojim se bavi od 2007. godine i uz koji se oseća srećno.

"Nije lože, srebrna medalja na godišnjicu... Ne bih mogao da tražim ništa više, možda samo poljubac moje žene i sina kada se vratim kući", poručio je on na kraju trke

Možemo samo da kažemo, majstore!

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar