"Ишчупано срце" Стилијана Петрова!

Некадашњи капитен Астон Виле покушао је да се врати фудбалу после излечења од леукемије и трогодишње паузе...

Фудбал 18.09.2016 | 23:00
"Ишчупано срце" Стилијана Петрова!
Стилијан Петров (37) у каријери је осим матичне Монтане играо само за три клуба - ЦСКА из Софије, Селтик и Астон Вилу.

Почетком 2012. сазнао је да болује од леукемије, успео је да се излечи, али више никада није одиграо такмичарску утакмицу. Маја 2013. саопштио је да званично завршава каријеру.

Петров је последњег дана те сезоне обишао почасни круг тереном Вила парка, заједно са породицом и саиграчима и то се сматрало његовим опроштајем. Ипак, сјајни "везиста" је после три године схватио да је за њим недовршен посао и да жели да се повуче са терена на другачији начин.

Овог лета је прошао припреме са првим тимом Астон Виле и надао се поновном изласку на терен, где би опет осетио адреналин борбе за бодове и подршку навијача. Неколико дана након што му је менаџер Роберто Ди Матео рекао да добро напредује, сазнао је да му неће бити понуђен уговор и да од поновног играња неће бити ништа...

"Нисам желео да будем плаћен, само да се опростим као фудбалер. Сада је та прича готова, та шанса ми је одузета. Осећам се као да ми је ишчупано срце", преноси "Талк Спорт" изјаву Стилијана Петрова.

"Било је много тешко одлучити се на овај покушај, почети припреме, покушати... Није се десило и много сам разочаран".

Петров је додао да се коректно поздравио са Ди Матеом, иако му је овај неколико дана раније рекао да му "одлично иде", да је "инспирација за екипу" и да је "срећан да то види".

Из последње изјаве бугарског ветерана, може се наслутити да је одлука коју му је саопштио Ди Матео "пала" у разговору са председником клуба.

"Играли смо пријатељску утакмицу и менаџер је после тога имао састанак са новим председником. Следеће што се десило - Ди Матео ме је позвао на разговор, мислио сам да ћемо причати о свему и свачему, а сазнао сам да нећу добити уговор".

Амерички бизнисмен Ренди Лернер продао је Вилу након што је пролетос испала из Премијер лиге. Нови власник је кинеска "Рекон група", на чијем челу је Тони Ђијантонг Ксија.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар