"Iščupano srce" Stilijana Petrova!

Nekadašnji kapiten Aston Vile pokušao je da se vrati fudbalu posle izlečenja od leukemije i trogodišnje pauze...

Fudbal 18.09.2016 | 23:00
"Iščupano srce" Stilijana Petrova!
Stilijan Petrov (37) u karijeri je osim matične Montane igrao samo za tri kluba - CSKA iz Sofije, Seltik i Aston Vilu.

Početkom 2012. saznao je da boluje od leukemije, uspeo je da se izleči, ali više nikada nije odigrao takmičarsku utakmicu. Maja 2013. saopštio je da zvanično završava karijeru.

Petrov je poslednjeg dana te sezone obišao počasni krug terenom Vila parka, zajedno sa porodicom i saigračima i to se smatralo njegovim oproštajem. Ipak, sjajni "vezista" je posle tri godine shvatio da je za njim nedovršen posao i da želi da se povuče sa terena na drugačiji način.

Ovog leta je prošao pripreme sa prvim timom Aston Vile i nadao se ponovnom izlasku na teren, gde bi opet osetio adrenalin borbe za bodove i podršku navijača. Nekoliko dana nakon što mu je menadžer Roberto Di Mateo rekao da dobro napreduje, saznao je da mu neće biti ponuđen ugovor i da od ponovnog igranja neće biti ništa...

"Nisam želeo da budem plaćen, samo da se oprostim kao fudbaler. Sada je ta priča gotova, ta šansa mi je oduzeta. Osećam se kao da mi je iščupano srce", prenosi "Talk Sport" izjavu Stilijana Petrova.

"Bilo je mnogo teško odlučiti se na ovaj pokušaj, početi pripreme, pokušati... Nije se desilo i mnogo sam razočaran".

Petrov je dodao da se korektno pozdravio sa Di Mateom, iako mu je ovaj nekoliko dana ranije rekao da mu "odlično ide", da je "inspiracija za ekipu" i da je "srećan da to vidi".

Iz poslednje izjave bugarskog veterana, može se naslutiti da je odluka koju mu je saopštio Di Mateo "pala" u razgovoru sa predsednikom kluba.

"Igrali smo prijateljsku utakmicu i menadžer je posle toga imao sastanak sa novim predsednikom. Sledeće što se desilo - Di Mateo me je pozvao na razgovor, mislio sam da ćemo pričati o svemu i svačemu, a saznao sam da neću dobiti ugovor".

Američki biznismen Rendi Lerner prodao je Vilu nakon što je proletos ispala iz Premijer lige. Novi vlasnik je kineska "Rekon grupa", na čijem čelu je Toni Đijantong Ksija.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar