ЛЕ: Ужасан почетак Мурињовог Јунајтеда, Зенит од 3:0 до 3:4 и још...!

Фудбалери Манчестер јунајтеда доживели су пораз од Фејенорда на премијери у овогодишњој Лиги Европе.

Фудбал 15.09.2016 | 21:15
ЛЕ: Ужасан почетак Мурињовог Јунајтеда, Зенит од 3:0 до 3:4 и још...!
Екипа коју предводи Жозе Мурињо поражена је ’Де Којпу’ минималним резултатом, а стрелац јединог гола био је Вилхена у 79. минуту.

’Црвени ђаволи’ су на најгори могући начин почели наступ у такмичењу у којем су главни фаворити за титулу, забележивши други пораз у неколико дана, после оног у градском дербију од Ситија за викенд.

Португалац је извео поприлично респектабилан тим са Рашфордом, Погбом, Матом и Марсијалом, али је после анемичне партије и само једне шансе у првом полувремену, морао да направи троструку измену у 63. минуту.

Увео је Ибрахимовића, Депаја и Јанга, па је Јунајтед био офанзивнији. Швеђанин је имао две-три добре прилике, али је шок за Енглезе стигао у финишу. Јоргенсен је можда био у офсајду када је добио лопту, пробио је по десној страни и вратио повратну на пенал, где холандски везиста натрчава и шаље је у мрежу.

У другој утакмици групе А Зарја је све до последњих тренутака имала вођство и сензационалну победу над Фенербахчеом (гол постигао Гречушкин у 52. минуту), али је Кјер растужио домаће навијаче у шестом минуту надокнаде времена.

Ипак, највећи хероји првог термина Лиге Европе су играчи Зенита, који су на гостовању Макабију у Тел Авиву успели да преокрену минус од три гола у финишу меча групе Д.

Када је Харис Медуњанин постигао свој други, а укупно трећи гол за Макаби у 70. минуту, многи су били спремни да оцене гостовање руског клуба као разочаравајуће, када им је помогао дефанзивац Елазар Даса.

Пошто је Кокорин смањио на 3:1, десни бек домаћих је за два минута зарадио два жута картона и оставио саиграче на цедилу. Један од њих је и српски репрезентативац Предраг Рајковић, који је за 15 минута морао четири пута да вади лопту из мреже.

Погађали су Мак и Ђулијано, пре него што је Лука Ђорђевић у 92. минуту донео велико славље Русима.

У овој групи играли су још АЗ Алкмар и Дандалк – Холанђани су имали више од игре, вођство до 89. минута голом Вујтенса, али су примили гол са играчем мање и остали без велика три бода.

На теренима широм Европе било је много српских представника, а најзапаженију улогу имао је Немања Максимовић. Златни ’Орлић’ са Новог Зеланда и репрезентативац Србије постигао је гол за Астану на гостовању Апоелу у 46. минуту.

Уз њега, на терену је до 57. минута био Ђорђе Деспотовић, који је уступио место Твумасију. Казахстанци су водили на Кипру, али су домаћи преокренули головима Оливеире и Де Камарга – 2:1.

У другом мечу групе Б Олимпијакос је минималним резултатом савладао Јанг Бојс у гостима, пошто је једини погодак дело ветерана Естебана Камбијаса. Српски везиста Лука Миливојевић са капитенском траком предводио је 'црвено-беле' и надиграо двојац из Јанг Бојса који чине Миралем Сулејмани и Милан Гајић.

Дуели Ц групе донели су нам реми Мајнца и Сент Етјена (1:1), док је Андерлехт остварио сигуран тријумф над Габалом, резултатом 3:1. Урош Спајић провео читав меч за Андерлехт и зарадио жути картон, док је с друге стране стајао Војислав Станковић, али није успео да спречи пораз своје екипе.

Иако се очекивало другачије, мечеви у групи Ф нису нам донели превише неизвесности у финишу. Генк јесте повео против Рапида у Бечу у 29. минуту голом Бејлија, али су домаћи направили потпуни преокрет до истека сата.

Прво је Шваб у 51. изједначио, потом је Жоелинтон осам минута касније искористио асистенцију стрелца првог гола, да би већ у следећем нападу Коли затресао сопствену мрежу. Коначних 3:2 поставио је Бејли са беле тачке у самом финишу утакмице.

Многи су видели утакмицу Сасуола и Атлетик Билбаа као место на којем ће ’прштати’ од голова. Ипак, десило се сасвим другачије – Баски су имали само две шансе, док су Италијани своје две реализовали. Клуб који је избацио Звезду у плеј-офу квалификација, тријумфовао је резултатом 3:0, а поготке су постигли Лирола, Дефрел и Политано у другом полувремену.

Лига Европе, 1. коло:

Група А:

Фејенорд – Манчестер јунајтед 1:0
(Вилхена 79)

Зарја – Фенербахче 1:1
(Гречушкин 52 – Кјер 90+6)

Група Б:

Јанг Бојс – Олимпијакос 0:1
(Камбијасо 42)

АПОЕЛ – Астана 2:1
(Оливеира 74, Де Камарго 87 – Максимовић 45+1)

Група Ц:

Мајнц – Сент Етјен 1:1
(Бунгерт 57 – Берић 88)

Андерлехт – Габала 3:1
(Теодорчик 14, Сантош 41аг, Капел 77 – Дабо 20)

Група Д:

АЗ Алкмар – Дандалк 1:1
(Вујтенс 61 – Килдуф 89)

Макаби Тел Авив – Зенит 3:4
(Медуњанин 26, 70, Кјартансон 50 – Кокорин 77, Мак 84, Ђулијано 86, Ђорђевић 90+2)

Група Е:

Викторија Плзењ – Рома 1:1
(Бакош 11 – Пероти 3п)

Астра Ђурђу – Аустрија Беч 2:3
(Алибек 18, Сапунару 74 – Холзхаусер 16п, Фризенбихлер 33, Грунвалд 59)

Група Ф:

Рапид Беч – Генк 3:2
(Шваб 51, Жоелинтон 59, Коли 60аг – Бејли 29, 89п)

Сасуоло – Атлетик Билбао 2:0
(Лирола 60, Дефрел 75)

Група Г:

21.05 Стандард – Селта
21.05 Панатинаикос – Ајакс

Група Х:
21.05 Коњаспор – Шахтјор
21.05 Брага – Гент

Група И:
21.05 Салцбург – Краснодар
21.05 Ница – Шалке

Група Ј:

Карабаг – Либерец 2:2
(Мичел 7, Садиков 90+4 – Сикора 1, Барош 68)
21.05 ПАОК – Фиорентина

Група К:
21.05 Интер – Хапоел Бер Шева
21.05 Саутемптон – Спарта

Група Л:
21.05 Османлиспор – Стеауа
21.05 Виљареал – Цирих

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар