LE: Užasan početak Murinjovog Junajteda, Zenit od 3:0 do 3:4 i još...!

Fudbaleri Mančester junajteda doživeli su poraz od Fejenorda na premijeri u ovogodišnjoj Ligi Evrope.

Fudbal 15.09.2016 | 21:15
LE: Užasan početak Murinjovog Junajteda, Zenit od 3:0 do 3:4 i još...!
Ekipa koju predvodi Žoze Murinjo poražena je ’De Kojpu’ minimalnim rezultatom, a strelac jedinog gola bio je Vilhena u 79. minutu.

’Crveni đavoli’ su na najgori mogući način počeli nastup u takmičenju u kojem su glavni favoriti za titulu, zabeleživši drugi poraz u nekoliko dana, posle onog u gradskom derbiju od Sitija za vikend.

Portugalac je izveo poprilično respektabilan tim sa Rašfordom, Pogbom, Matom i Marsijalom, ali je posle anemične partije i samo jedne šanse u prvom poluvremenu, morao da napravi trostruku izmenu u 63. minutu.

Uveo je Ibrahimovića, Depaja i Janga, pa je Junajted bio ofanzivniji. Šveđanin je imao dve-tri dobre prilike, ali je šok za Engleze stigao u finišu. Jorgensen je možda bio u ofsajdu kada je dobio loptu, probio je po desnoj strani i vratio povratnu na penal, gde holandski vezista natrčava i šalje je u mrežu.

U drugoj utakmici grupe A Zarja je sve do poslednjih trenutaka imala vođstvo i senzacionalnu pobedu nad Fenerbahčeom (gol postigao Grečuškin u 52. minutu), ali je Kjer rastužio domaće navijače u šestom minutu nadoknade vremena.

Ipak, najveći heroji prvog termina Lige Evrope su igrači Zenita, koji su na gostovanju Makabiju u Tel Avivu uspeli da preokrenu minus od tri gola u finišu meča grupe D.

Kada je Haris Medunjanin postigao svoj drugi, a ukupno treći gol za Makabi u 70. minutu, mnogi su bili spremni da ocene gostovanje ruskog kluba kao razočaravajuće, kada im je pomogao defanzivac Elazar Dasa.

Pošto je Kokorin smanjio na 3:1, desni bek domaćih je za dva minuta zaradio dva žuta kartona i ostavio saigrače na cedilu. Jedan od njih je i srpski reprezentativac Predrag Rajković, koji je za 15 minuta morao četiri puta da vadi loptu iz mreže.

Pogađali su Mak i Đulijano, pre nego što je Luka Đorđević u 92. minutu doneo veliko slavlje Rusima.

U ovoj grupi igrali su još AZ Alkmar i Dandalk – Holanđani su imali više od igre, vođstvo do 89. minuta golom Vujtensa, ali su primili gol sa igračem manje i ostali bez velika tri boda.

Na terenima širom Evrope bilo je mnogo srpskih predstavnika, a najzapaženiju ulogu imao je Nemanja Maksimović. Zlatni ’Orlić’ sa Novog Zelanda i reprezentativac Srbije postigao je gol za Astanu na gostovanju Apoelu u 46. minutu.

Uz njega, na terenu je do 57. minuta bio Đorđe Despotović, koji je ustupio mesto Tvumasiju. Kazahstanci su vodili na Kipru, ali su domaći preokrenuli golovima Oliveire i De Kamarga – 2:1.

U drugom meču grupe B Olimpijakos je minimalnim rezultatom savladao Jang Bojs u gostima, pošto je jedini pogodak delo veterana Estebana Kambijasa. Srpski vezista Luka Milivojević sa kapitenskom trakom predvodio je 'crveno-bele' i nadigrao dvojac iz Jang Bojsa koji čine Miralem Sulejmani i Milan Gajić.

Dueli C grupe doneli su nam remi Majnca i Sent Etjena (1:1), dok je Anderleht ostvario siguran trijumf nad Gabalom, rezultatom 3:1. Uroš Spajić proveo čitav meč za Anderleht i zaradio žuti karton, dok je s druge strane stajao Vojislav Stanković, ali nije uspeo da spreči poraz svoje ekipe.

Iako se očekivalo drugačije, mečevi u grupi F nisu nam doneli previše neizvesnosti u finišu. Genk jeste poveo protiv Rapida u Beču u 29. minutu golom Bejlija, ali su domaći napravili potpuni preokret do isteka sata.

Prvo je Švab u 51. izjednačio, potom je Žoelinton osam minuta kasnije iskoristio asistenciju strelca prvog gola, da bi već u sledećem napadu Koli zatresao sopstvenu mrežu. Konačnih 3:2 postavio je Bejli sa bele tačke u samom finišu utakmice.

Mnogi su videli utakmicu Sasuola i Atletik Bilbaa kao mesto na kojem će ’prštati’ od golova. Ipak, desilo se sasvim drugačije – Baski su imali samo dve šanse, dok su Italijani svoje dve realizovali. Klub koji je izbacio Zvezdu u plej-ofu kvalifikacija, trijumfovao je rezultatom 3:0, a pogotke su postigli Lirola, Defrel i Politano u drugom poluvremenu.

Liga Evrope, 1. kolo:

Grupa A:

Fejenord – Mančester junajted 1:0
(Vilhena 79)

Zarja – Fenerbahče 1:1
(Grečuškin 52 – Kjer 90+6)

Grupa B:

Jang Bojs – Olimpijakos 0:1
(Kambijaso 42)

APOEL – Astana 2:1
(Oliveira 74, De Kamargo 87 – Maksimović 45+1)

Grupa C:

Majnc – Sent Etjen 1:1
(Bungert 57 – Berić 88)

Anderleht – Gabala 3:1
(Teodorčik 14, Santoš 41ag, Kapel 77 – Dabo 20)

Grupa D:

AZ Alkmar – Dandalk 1:1
(Vujtens 61 – Kilduf 89)

Makabi Tel Aviv – Zenit 3:4
(Medunjanin 26, 70, Kjartanson 50 – Kokorin 77, Mak 84, Đulijano 86, Đorđević 90+2)

Grupa E:

Viktorija Plzenj – Roma 1:1
(Bakoš 11 – Peroti 3p)

Astra Đurđu – Austrija Beč 2:3
(Alibek 18, Sapunaru 74 – Holzhauser 16p, Frizenbihler 33, Grunvald 59)

Grupa F:

Rapid Beč – Genk 3:2
(Švab 51, Žoelinton 59, Koli 60ag – Bejli 29, 89p)

Sasuolo – Atletik Bilbao 2:0
(Lirola 60, Defrel 75)

Grupa G:

21.05 Standard – Selta
21.05 Panatinaikos – Ajaks

Grupa H:
21.05 Konjaspor – Šahtjor
21.05 Braga – Gent

Grupa I:
21.05 Salcburg – Krasnodar
21.05 Nica – Šalke

Grupa J:

Karabag – Liberec 2:2
(Mičel 7, Sadikov 90+4 – Sikora 1, Baroš 68)
21.05 PAOK – Fiorentina

Grupa K:
21.05 Inter – Hapoel Ber Ševa
21.05 Sautempton – Sparta

Grupa L:
21.05 Osmanlispor – Steaua
21.05 Viljareal – Cirih

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar