ДК: Глазгов и Задар одређују финалисте!

Наредна три дана полуфинални и плеј-оф окршаји Дејвис купа. У петак права посластица, реванш меч финала Олимпијских игара Енди Мари – Дел Потро од 14 часова.

Тенис 15.09.2016 | 16:15
ДК: Глазгов и Задар одређују финалисте!
Од 16. до 19. септембра на програму су полуфинални и плеј-оф мечеви Светске групе Дејвис купа. Наша репрезентација се неће борити пошто је стигла до четвртфинала, што јој ипак гарантује учешће и у наредном циклусу елитне скупине овог престижног такмичења.

И док ми „лижемо ране“ од пораза Новака Ђоковића у финалу УС Опена, остатак света иде својим током, па тако и тенис. На реду је Дејвис куп и то борбе за улазак у финале. Међу последња четири нашли су се актуелни шампиони Британци који ће укрстити рекете са Аргентинцима, док ће Хрватска стати наспрам Француске. Заиста све квалитетне репрезентације, што нам гарантује добре мечеве.

Сусрет између Гордог Албиона и Гаучоса биће одржан у родној Маријевој Шкотској, тачније у Глазгову, што значи да ће и публика бити „фактор икс“, а то је веома значајно у овом такмичењу. Мечеви у петак и недељу почињу од 14 часова по средњеевропском времену, а дубл у суботу од 15 часова.

 Британцима је ово друго узастопно полуфинале Дејвис купа, док ће Аргентинцима бити чак 11. у последњих 15 година! Ове две нације до сада су се састајале четири пута и то 1928, 1981, 1989. и 2008. године. Британци су славили само први пут, давне 1928,а последњи пут када су стали наспрам Аргентинаца нису успели да извуку нити један сет у такмичарским мечевима. Истина на гостовању.

Овај пут фаворит је такође домаћин, али не само захваљуљући домаћем терену, већ пре свега Ендију Марију. Истина, Гаучоси у Глазгов долазе са осокољеним Хуаном Мартином Дел Потром, али велико је питање колико му је остало снаге након великих и неочекиванх успеха у Рију и УС Опену..

Други полуфинални пар је нешто мање атрактиван, мада се такође ради о два бивша шампиона Дејвис купа. Рандеву Хрвата и Француза заказан је у дворани Крешимир Ћосић у Задру, такође рачунајући на тамо традиционално ватрену публику. Мечеви у петак и недељу такође почињу од 14 часова, а дубл у суботу сат касније. Ове две репрезентације су до сада само једанпут играле једна против друге, и те 2008. славила је Француска у Мецу са 4:1.

Иако је домаћин, Хрватска по нашим проценама није фаворит, пре свега због мање квалитеног састава. Њен најбољи играч Марин Чилић тренутно није у најбољој форми иако је недавно славио на мастерсу у Синсинатију. Код њега све зависи од тренутка, а често му притисак навијача не одговара. Са друге стране, Французи неће користити искусне и веома квалитетни Цонгу и Монфиса, већ Ришара Гаскеа и Луку Пуја, као и један од најбољих дублова на свету, Мају-Ербер.

У мечевима плеј-офа Светске групе састају се: Узбекистан – Швајцарска, Русија – Казахстан, Белгија – Бразил, Индија – Шпанија, Аустралија – Словачка, Немачка – Пољска, Канада – Чиле и Јапан – Украјина.

ЖРЕБ ХРВАТСКА – ФРАНЦУСКА

ПЕТАК: Ћорић – Гаске, Чилић – Пује

СУБОТА: Додиг/Драгања – Ербер/Мају

НЕДЕЉА: Чилић – Гасле, Ћорић – Пује

ЖРЕБ В. БРИТАНИЈА – АРГЕНТИНА

ПЕТАК: Е. Мари – Дел Потро, Едмунд – Пеља

СУБОТА: Е. Мари/Џ. Мари – Делбонис/Мајер

НЕДЕЉА: Е. Мари – Пеља, Едмунд – Дел Потро

ПРОДОР НА ИСТОК

Наредне седмице, тачније од понедејка 19. септембра, игра се један АТП и чак три WТА турнира. Домаћин мушкарцима је Санкт Петербург (АТП 250) где ће главне звезде бити Стен Вавринка, актуелни шампион Милош Раонић, те Томас Бердих и Александар Зверев.

На WТА туру на реду су такмичења на Далеком истоку, у Кини, Јапану и Јужној Кореји, тачније у Гуангџоу, Сеулу и Токију. 

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар