Тренер бацио новчић, Спајић изгубио место у Тулузу!

Необична судбина талентованог штопера у његовом претходном клубу - Тулузу.

Фудбал 16.09.2016 | 18:00
Тренер бацио новчић, Спајић изгубио место у Тулузу!
Перспективни српски дефанзивац Урош Спајић прешао је овог лета из Тулуза у Андерлехт и у Белгији отворио душу белгијским новинарима о свом трогодишњем боравку у Француску.

И даље веома млади штопер, био је члан клуба са стадиона Мунисипал од 2013. године и отворено је новинарима у Бриселу открио неколико занимљивих анегдота своје каријере у Лиги 1.

Почев од дебија...

"Кренуло је добро, али је мој саиграч Стив Јаго у тој првој утакмици направио фаул за пенал, а судија ме је помешао са њим и показао ми црвени картон. Занимљиво је да ми нисмо ни исте боје каже! Извинио ми се, нисам био суспендован, али ипак, то је остало као анегдота".

У својој дебитантској сезони добио је девет жутих картона и два црвена. Створио је о себи слику као о прилично грубом играчу.

"Волим да сам у дуелу, али нисам зао или покварен. Француске судије нису баш најбоље, а имао сам и искуство у Црвеној звезди, где сте ипак помало заштићени од судија (смех). У тој првој сезони играо сам веома добро".

Његов претходни тренер, Паскал Дупраз, преузео је Тулуз прошлог пролећа и сачувао екипу у лиги. Ипак, Спајић од његовог доласка није играо, иако је до почетка марта био редован на терену и у стартној постави.

Штавише, Србин је од тог момента само још три пута био члан екипе, али само на клупи. Разлог томе је заиста необичан.

"Већ смо били практично испали у другу лигу, али нас је он спасао. Било је то чудо. И усуђујем се да кажем да је заиста добар тренер, али ме је на основу бацања новчића избацио из тима", открио је Спајић.

Бацио је новчић?

"Да, признао ми је после, током летњих припрема, да је једном приликом узео евро, бацио га и новчић је пао на погрешну страну за мене. Било је неопходно да неког избаци и то сам био ја. На крају ми је рекао да ме није познавао и признао ми је да сам добар играч и добар дечко"

Иако искључен из првог тима, Спајић није наступио за резерве из оправданог разлога, који ипак нису сви лепо прихватили.

"Враћао сам се из репрезентације и морао сам да играм за 'Б' тим, али сам стигао са повредом зглоба. Знао сам да ми људи у клубу неће веровати, па сам им показао снимак направљен скенером, да би он (тренер) то објаснио новинарима. Међутим, то није урадио, а ја нисам хтео да правим исту грешку као 2014. и 2015. и да се враћам прерано после тешке повреде. Нисам био спреман".

Међутим, на крају су изгладили однос.

"Рекао је да ће рачунати на мене и ако не потпишем за други клуб. Ипак, хтео сам да одем. Био ми је потребан клуб који игра за трофеје, где се осећа притисак, као у Црвеној звезди, мом претходном клубу. Тулуз је био превише тих. Победиш или изгубиш - исто је. Ипак, било је то сјајно искуство. Одиграо сам 70 мечева у Лиги 1. Са 23 године, то није лоше".

Спајић отворено поручује да саиграчи у Тулузу нису баш уживали када би се српски квартет у екипи издвајао.

"Да, било нас је четворица (Нинков, Спајић, Пешић, Вешковац) и говорили смо често међусобно по страни, на српском језику. То им се баш и није свидело".

Признавши да му је бивши тренер из Црвене звезде Саша Јанковић (сада шеф струке Стандарда) дао савет да пређе у Андерлехт, Спајић је говорио и о познанству са бившим играчима свог новог клуба - Александром Митровићем и Луком Миливојевићем.

Посебно истиче да свој присан однос са некадашњим ривалом из периода кад су обојица играли за београдске "вечите ривале".

"Играо сам са Миливојевићем у Звезди против Митровићевог Партизана. Постигао је гол против мене, али ми смо победили 3:2. Ван терена смо сјајни другови. Ишли смо на пића и излазили смо заједно. Али, он је луђи од мене. Никад нисам имао фризуру као он. Да ли сам га звао скоро? Нисам, јер он све време мења свој број!".

На питање да ли је наследник Видића у селекцији Србије, Спајић се дотакао и наступа за репрезентацију.

"Селектор и даље рачуна на мене. Изгубио сам место јер уопште нисам играо у Тулузу, али ако будем играо у Андерлехту, надам се да ћу се изборити за место. Да, дошао сам овде да бих играо. Највише бих волео у централном делу одбране", подвукао је млади српски штопер.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар