Trener bacio novčić, Spajić izgubio mesto u Tuluzu!

Neobična sudbina talentovanog štopera u njegovom prethodnom klubu - Tuluzu.

Fudbal 16.09.2016 | 18:00
Trener bacio novčić, Spajić izgubio mesto u Tuluzu!
Perspektivni srpski defanzivac Uroš Spajić prešao je ovog leta iz Tuluza u Anderleht i u Belgiji otvorio dušu belgijskim novinarima o svom trogodišnjem boravku u Francusku.

I dalje veoma mladi štoper, bio je član kluba sa stadiona Munisipal od 2013. godine i otvoreno je novinarima u Briselu otkrio nekoliko zanimljivih anegdota svoje karijere u Ligi 1.

Počev od debija...

"Krenulo je dobro, ali je moj saigrač Stiv Jago u toj prvoj utakmici napravio faul za penal, a sudija me je pomešao sa njim i pokazao mi crveni karton. Zanimljivo je da mi nismo ni iste boje kaže! Izvinio mi se, nisam bio suspendovan, ali ipak, to je ostalo kao anegdota".

U svojoj debitantskoj sezoni dobio je devet žutih kartona i dva crvena. Stvorio je o sebi sliku kao o prilično grubom igraču.

"Volim da sam u duelu, ali nisam zao ili pokvaren. Francuske sudije nisu baš najbolje, a imao sam i iskustvo u Crvenoj zvezdi, gde ste ipak pomalo zaštićeni od sudija (smeh). U toj prvoj sezoni igrao sam veoma dobro".

Njegov prethodni trener, Paskal Dupraz, preuzeo je Tuluz prošlog proleća i sačuvao ekipu u ligi. Ipak, Spajić od njegovog dolaska nije igrao, iako je do početka marta bio redovan na terenu i u startnoj postavi.

Štaviše, Srbin je od tog momenta samo još tri puta bio član ekipe, ali samo na klupi. Razlog tome je zaista neobičan.

"Već smo bili praktično ispali u drugu ligu, ali nas je on spasao. Bilo je to čudo. I usuđujem se da kažem da je zaista dobar trener, ali me je na osnovu bacanja novčića izbacio iz tima", otkrio je Spajić.

Bacio je novčić?

"Da, priznao mi je posle, tokom letnjih priprema, da je jednom prilikom uzeo evro, bacio ga i novčić je pao na pogrešnu stranu za mene. Bilo je neophodno da nekog izbaci i to sam bio ja. Na kraju mi je rekao da me nije poznavao i priznao mi je da sam dobar igrač i dobar dečko"

Iako isključen iz prvog tima, Spajić nije nastupio za rezerve iz opravdanog razloga, koji ipak nisu svi lepo prihvatili.

"Vraćao sam se iz reprezentacije i morao sam da igram za 'B' tim, ali sam stigao sa povredom zgloba. Znao sam da mi ljudi u klubu neće verovati, pa sam im pokazao snimak napravljen skenerom, da bi on (trener) to objasnio novinarima. Međutim, to nije uradio, a ja nisam hteo da pravim istu grešku kao 2014. i 2015. i da se vraćam prerano posle teške povrede. Nisam bio spreman".

Međutim, na kraju su izgladili odnos.

"Rekao je da će računati na mene i ako ne potpišem za drugi klub. Ipak, hteo sam da odem. Bio mi je potreban klub koji igra za trofeje, gde se oseća pritisak, kao u Crvenoj zvezdi, mom prethodnom klubu. Tuluz je bio previše tih. Pobediš ili izgubiš - isto je. Ipak, bilo je to sjajno iskustvo. Odigrao sam 70 mečeva u Ligi 1. Sa 23 godine, to nije loše".

Spajić otvoreno poručuje da saigrači u Tuluzu nisu baš uživali kada bi se srpski kvartet u ekipi izdvajao.

"Da, bilo nas je četvorica (Ninkov, Spajić, Pešić, Veškovac) i govorili smo često međusobno po strani, na srpskom jeziku. To im se baš i nije svidelo".

Priznavši da mu je bivši trener iz Crvene zvezde Saša Janković (sada šef struke Standarda) dao savet da pređe u Anderleht, Spajić je govorio i o poznanstvu sa bivšim igračima svog novog kluba - Aleksandrom Mitrovićem i Lukom Milivojevićem.

Posebno ističe da svoj prisan odnos sa nekadašnjim rivalom iz perioda kad su obojica igrali za beogradske "večite rivale".

"Igrao sam sa Milivojevićem u Zvezdi protiv Mitrovićevog Partizana. Postigao je gol protiv mene, ali mi smo pobedili 3:2. Van terena smo sjajni drugovi. Išli smo na pića i izlazili smo zajedno. Ali, on je luđi od mene. Nikad nisam imao frizuru kao on. Da li sam ga zvao skoro? Nisam, jer on sve vreme menja svoj broj!".

Na pitanje da li je naslednik Vidića u selekciji Srbije, Spajić se dotakao i nastupa za reprezentaciju.

"Selektor i dalje računa na mene. Izgubio sam mesto jer uopšte nisam igrao u Tuluzu, ali ako budem igrao u Anderlehtu, nadam se da ću se izboriti za mesto. Da, došao sam ovde da bih igrao. Najviše bih voleo u centralnom delu odbrane", podvukao je mladi srpski štoper.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar