Изградња мреже заштите од поплава

Градоначелник Бијељине Мићо Мићић обишао је данас радове на изградњи канала у Мјесној заједници Јања, који ће бити дугачак око 1.350 метара, а ова инвестиција коштаће око 50.000 КМ, а средства ће бити издвојена из градског буџета.

Република Српска 15.09.2016 | 14:51
Изградња мреже заштите од поплава
"Започета је изградња првог од канала који ће бити грађен, да би се спријечиле поплаве које су биле честе у претходним годинама, а 2010. и 2014. године нанијеле су огромну штету мјештанима. Канал ће моћи да прими око 7.000 кубика воде, која је до сада директно угрожавала дворишта околних кућа", навео је Мићић, додајући да ће завршетком пројекта регулације корита ријеке Јање бити заштићена Мјесна заједница Јања, али и читава Семберија у наредних 100 година.



Предсједник Савјета МЗ Јања Мустафа Градашчевић навео је да је ова инвестиција од изузетног значаја за мјештане Јање, као и свака инвестциија која за циљ има спрјечавање поплава.



"Претходни канал је био пун воде, када год су обилније кише, тако да је плавио околне њиве, а његово уређење ће помоћи да се то више не дешава", истакао је Градашчевић.


Након изградње овог канала, биће потребно још пет километара канала, који ће чинити потпуну мрежу заштите Јање од поплава.

"Све то ће бити обухваћено пројектом уређења корита ријеке Јање, а након реализације те инвестиције мјештани Јање ће моћи да одахну и да живе спокојно, без бојазни од поплава", навео је мјештанин Јање Славко Новаковић.

БН телевизија