Izgradnja mreže zaštite od poplava

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić obišao je danas radove na izgradnji kanala u Mjesnoj zajednici Janja, koji će biti dugačak oko 1.350 metara, a ova investicija koštaće oko 50.000 KM, a sredstva će biti izdvojena iz gradskog budžeta.

Republika Srpska 15.09.2016 | 14:51
Izgradnja mreže zaštite od poplava
"Započeta je izgradnja prvog od kanala koji će biti građen, da bi se spriječile poplave koje su bile česte u prethodnim godinama, a 2010. i 2014. godine nanijele su ogromnu štetu mještanima. Kanal će moći da primi oko 7.000 kubika vode, koja je do sada direktno ugrožavala dvorišta okolnih kuća", naveo je Mićić, dodajući da će završetkom projekta regulacije korita rijeke Janje biti zaštićena Mjesna zajednica Janja, ali i čitava Semberija u narednih 100 godina.



Predsjednik Savjeta MZ Janja Mustafa Gradaščević naveo je da je ova investicija od izuzetnog značaja za mještane Janje, kao i svaka investciija koja za cilj ima sprječavanje poplava.



"Prethodni kanal je bio pun vode, kada god su obilnije kiše, tako da je plavio okolne njive, a njegovo uređenje će pomoći da se to više ne dešava", istakao je Gradaščević.


Nakon izgradnje ovog kanala, biće potrebno još pet kilometara kanala, koji će činiti potpunu mrežu zaštite Janje od poplava.

"Sve to će biti obuhvaćeno projektom uređenja korita rijeke Janje, a nakon realizacije te investicije mještani Janje će moći da odahnu i da žive spokojno, bez bojazni od poplava", naveo je mještanin Janje Slavko Novaković.

BN televizija