Милан памти легенду: Геније, не брини за године!

И седмоструки шампион Европе честитао рођендан Дејану Савићевићу.

Фудбал 15.09.2016 | 18:30
Милан памти легенду: Геније, не брини за године!
Дејан Савићевић, један од најбољих фудбалера Европе своје генерације, слави овог четвртка, 15. септембра, свој 50. рођендан.

Некадашњи фудбалер Будућности, Црвене звезде, Милана и Рапида, а садашњи председник Фудбалског савеза Црне Горе, оставио је дубок траг у тимовима за које је играо и са којима је дотицао кров света.

Легендарни "Геније" тако је добио рођенданске честитке својих бивших клубова, а посебно је емотивна порука послата са "Сан Сира".

АЦ Милан, клуб у чијем је дресу Савићевић играо од 1992. до 1998, са којим је освојио Лигу шампиона, три титуле Серије А и Суперкуп Европе, написао је на својим званичним профилима на друштвеним мрежама поруку:

"Драги Геније,

можда ти мало стариш, али не брини - многи од твојих голова за 'росо-нере' никад неће остарити"

Боравак Дејана Савићевића у Милану остао је упамћен по сјајним играма, уласку у срца навијача и газде клуба Силвија Берлусконија, као и по стицању надимка којим је и данас називан.

Са друге стране, било је ту и честих повреда, због којих је неретко одсуствовао са терена, па је са годинама било све мање прилика за уживање у његовим мајсторијама.

Присетимо се једног од најлепших голова његове каријере и једног од најлепших детаља финала Лиге шампиона. Чувена Атина 1994. и лоб против Барселоне. Италијани су овај гол назвали "незаборавним" (Гол Индиментаћибили).



Савићевићевог рођендана сетила се и Црвена звезда, честитавши му такође на својим налозима и "убацивши" у ту објаву и поруке за још два своја слављеника - Марка Пантелића и Дарка Лазовића.

"Геније" је у црвено-белом дресу наступао у два наврата. Прва, дужа и значајнија епизода трајала је од 1988. до 1992, када је стекао европску афирмацију, освојио Куп шампиона и са Дарком Панчевом и Лотаром Матеусом поделио друго место у избору за Златну лопту 1991. године.

Иако је Савићевић имао огроман допринос у Звездином освајању европског трона, многи и данас подједнако живо памте његов незабораван наступ из следеће сезоне, на гостовању Манчестер јунајтеду на Олд Трафорду, у утакмици Суперкупа Европе.

"Били смо уништени у првом полувремену те утакмице и могло је да буде 5:0 за Звезду. Комплетан њихов тим био је сјајан", сетио се пре неколико година те утакмице Алекс Фергусон, споменувши име Дејана Савићевића као прво међу играчима црвено-белих који су га те вечери одушевили.

Овако је Савићевић блистао на Олд Трафорду.



О рођендану легендарног Црногорца у четвртак извештавају и енглески медији, па је и таблоид "Сан" објавио вест, у којој је обавестио читаоце да "легенда Милана и стрелац једног од најлепших погодака у историји финала Лиге шампиона данас пуни 50 година"

Извор: мондо.рс

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

ЈА

15.09.2016 16:42

СРЕТАН ТИ РОДЈЕНДАН ЛЕГЕНДО!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миле

15.09.2016 16:47

Дееејооо Деееејоооо Дејо мајсторе па тиии сииии Бооог!

ОДГОВОРИТЕ