Milan pamti legendu: Genije, ne brini za godine!

I sedmostruki šampion Evrope čestitao rođendan Dejanu Savićeviću.

Fudbal 15.09.2016 | 18:30
Milan pamti legendu: Genije, ne brini za godine!
Dejan Savićević, jedan od najboljih fudbalera Evrope svoje generacije, slavi ovog četvrtka, 15. septembra, svoj 50. rođendan.

Nekadašnji fudbaler Budućnosti, Crvene zvezde, Milana i Rapida, a sadašnji predsednik Fudbalskog saveza Crne Gore, ostavio je dubok trag u timovima za koje je igrao i sa kojima je doticao krov sveta.

Legendarni "Genije" tako je dobio rođendanske čestitke svojih bivših klubova, a posebno je emotivna poruka poslata sa "San Sira".

AC Milan, klub u čijem je dresu Savićević igrao od 1992. do 1998, sa kojim je osvojio Ligu šampiona, tri titule Serije A i Superkup Evrope, napisao je na svojim zvaničnim profilima na društvenim mrežama poruku:

"Dragi Genije,

možda ti malo stariš, ali ne brini - mnogi od tvojih golova za 'roso-nere' nikad neće ostariti"

Boravak Dejana Savićevića u Milanu ostao je upamćen po sjajnim igrama, ulasku u srca navijača i gazde kluba Silvija Berluskonija, kao i po sticanju nadimka kojim je i danas nazivan.

Sa druge strane, bilo je tu i čestih povreda, zbog kojih je neretko odsustvovao sa terena, pa je sa godinama bilo sve manje prilika za uživanje u njegovim majstorijama.

Prisetimo se jednog od najlepših golova njegove karijere i jednog od najlepših detalja finala Lige šampiona. Čuvena Atina 1994. i lob protiv Barselone. Italijani su ovaj gol nazvali "nezaboravnim" (Gol Indimentaćibili).



Savićevićevog rođendana setila se i Crvena zvezda, čestitavši mu takođe na svojim nalozima i "ubacivši" u tu objavu i poruke za još dva svoja slavljenika - Marka Pantelića i Darka Lazovića.

"Genije" je u crveno-belom dresu nastupao u dva navrata. Prva, duža i značajnija epizoda trajala je od 1988. do 1992, kada je stekao evropsku afirmaciju, osvojio Kup šampiona i sa Darkom Pančevom i Lotarom Mateusom podelio drugo mesto u izboru za Zlatnu loptu 1991. godine.

Iako je Savićević imao ogroman doprinos u Zvezdinom osvajanju evropskog trona, mnogi i danas podjednako živo pamte njegov nezaboravan nastup iz sledeće sezone, na gostovanju Mančester junajtedu na Old Trafordu, u utakmici Superkupa Evrope.

"Bili smo uništeni u prvom poluvremenu te utakmice i moglo je da bude 5:0 za Zvezdu. Kompletan njihov tim bio je sjajan", setio se pre nekoliko godina te utakmice Aleks Ferguson, spomenuvši ime Dejana Savićevića kao prvo među igračima crveno-belih koji su ga te večeri oduševili.

Ovako je Savićević blistao na Old Trafordu.



O rođendanu legendarnog Crnogorca u četvrtak izveštavaju i engleski mediji, pa je i tabloid "San" objavio vest, u kojoj je obavestio čitaoce da "legenda Milana i strelac jednog od najlepših pogodaka u istoriji finala Lige šampiona danas puni 50 godina"

Izvor: mondo.rs

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

JA

15.09.2016 16:42

SRETAN TI RODJENDAN LEGENDO!!!

ODGOVORITE
Name

Mile

15.09.2016 16:47

Deeejooo Deeeejoooo Dejo majstore pa tiii siiii Booog!

ODGOVORITE