Чоло Симеоне и управа Атлетика опет о новом уговору… Сада скраћеном?!

Мадридска Марка најављује да је све ближи дан када ће темпераментни Аргентинац напустити стадион “Висенте Калдерон”!

Фудбал 16.09.2016 | 15:30
Чоло Симеоне и управа Атлетика опет о новом уговору… Сада скраћеном?!
Није баш пракса у свету фудбала. Преговори се обично воде око продужетка сарадње, евентуално око отпремнине приликом растанка. Али Дијего Симеоне и Атлетико још нису дотле дошли. А опет су за столом и причају о новом уговору. Тачније, о његовом скраћењу?!

Садашњи Чолов споразум са Јорганџијама траје до 2020. године, али се баш ових дана, тврди мадридска Марка, говори о скраћењу до 2018. Финансијски детаљи се не помињу.

Уосталом, Марка ову вест и не тумачи као спорење око пара. Једноставно, два пораза у финалима Лиге шампиона у последње три године наводно су оставиле ожиљак на срцу темпераментног Аргентинца. Нешто спорији почетак ове сезоне приморао је и управо да се запита докле ће Симеоне моћи да стигне са војничким приступом фудбалу успостављеним по његовом доласку 2011. године.

Првих пет година - као из снова. Али дугогодишњи партнери као да су изгубили поверење једни у друге. Или су само схватили да су се заситили и да су потребни нови људи. Стога Маркапише о Симеонеовом састанку са газдом Мигуел Анхелом Хилом и пословним директоромАндреом Бертом.

Са друге стране, Дијегова сестра Наталија већ је почела са прикупља понуде других клубова. Има их на свим меридијанима. Атлетико неће тако лако попустити, а уговор му иде наруку. Одлазак Симеонеа могао би да покрене егзодус са реке Манзанарес.

Уосталом, када је после финала против Реала рекао да му треба да размисли о томе да ли ће остати у Атлетику, паника је избила у црвено-белом делу града, играчи су свакодневно звали “милион” бројева не би ли сазнали шта се дешава, изгледало је потом да се све смирило. Међутим, чини се да је то било само затишје пред буру.

Раније Челси, потом и Пари Сен Жермен, Интер одавно… Клубови који су се у овом или оном тренутку помињали као нове Симонеове дестинације.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар