Доналд: Волим дерби, јер нисам никад изгубио!

Фудбалер Црвене звезде Мичел Доналд рекао је да је утакмица с Партизаном најважнија у сезони и да посебно воли "вечити" дерби јер га никада није изгубио.

Фудбал 16.09.2016 | 13:00
Доналд: Волим дерби, јер нисам никад изгубио!
"Као и увек очекујем леп фудбал, то је најважнија утакмица у сезони. Играо сам доста пута против Партизана и уживао сам сваки пут. Посебно волим дерби јер га никада нисам изгубио. Даћу све од себе да тако и остане. Поштујем противника, добра су екипа, али ми смо Црвена звезда и идемо на победу, као и увек", рекао је Доналд за клупски сајт.

Звезда и Партизан ће се у суботу састати у деветом колу Супер лиге. Црвено-бели имају девет бодова више од "вечитог" ривала.

Доналд је казао да не може да предвиди резултат, али да обећава да ће свако из његовог тима дати све од себе да Звезда освоји нова три бода.

"Не обраћамо много пажње на ривала, припремамо своју тактику и гледамо само себе. У доброј смо форми, сви морамо да будемо потпуно фокусирани и резултат неће изостати. Припрема за дерби је увек лакша него за остале мечеве јер је сама атмосфера која знамо да нас чека довољан покретач да на терену дамо све од себе и удјемо што спремнији у утакмицу", казао је холандски везни фудбалер.

Он је оценио да ће управо везни ред имати пресудну улогу на исход утакмице.

"У мом првом дербију победили смо са 3:1. То је била одлична утакмица у којој је везни ред био доминантан. То је неки модел по којем би и сада требало да играмо, мада се тим доста променио у међувремену. Сви знамо да је средина најважнији део екипе, ако ту одрадимо добар посао, много ће бити лакше остатку екипе".

Доналд је истакао да му недостаје Дамјан ле Талек, који је са њим чинио пар у везном реду, али је у међувремену прекомандован на место штопера.

"Он има доста искуства на тој позицији, играли смо дуже време заједно у средини и добро се разумемо. Али, он игра одлично и на месту централног бека и докле год је тако најбоље за екипу, не жалим се. Са осталим саиграчима се такође одлично разумем у везном реду тако да нема проблема", рекао је Доналд.

Како је рекао, не обраћа много пажње на противничке играче, али је посебно истакао Евертона Луиса.

"Ако уђе у мој простор, сигурно ћу га намучити. И то не важи само за њега, већ за све противничке играче, зато што желим да изађем као победник из сваког дуела. То је нормално, и они би вам рекли исту ствар да их питате. Није ништа лично. Потрудићу се да после два гола на европским утакмицама упишем и први на дербију. У последњих неколико утакмица чешће шутирам, све сам ближи голу, али треба ми још вежбе. Свакако ћу опробати шут и против Партизана", рекао је Доналд.

Према његовим речима, одличан однос са навијачима му много значи и у Звезди се осећа као код куће.

"Не говорим то само зато што сам тренутно играч Звезде, искрена сам особа, заиста то мислим. Да нисам задовољан то би се видело по мени и по мојој игри. Волим Звезду и навијаче, када видите како нас подржавају на свакој утакмици, чак и када гостујемо, не можете да останете равнодушни. Нисмо заборавили да смо навијаче резочарали у европским утакмицама", казао је он.

"Још нам је то у главама и често разговарамо како бисмо схватили шта смо урадили лоше. Али, све је то фудбал, ми као професионалци морамо увек да гледамо следећу утакмицу, а сада је то вечити дерби. Победу против Партизана желимо и како бисмо се на неки начин искупили навијачима, подједнако као што желимо и да победимо сваку наредну утакмицу због њих", додао је Доналд.

Утакмица између Партизана и Црвене звезде играће се у суботу од 18.00 на стадиону у Хумској.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар