Donald: Volim derbi, jer nisam nikad izgubio!

Fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald rekao je da je utakmica s Partizanom najvažnija u sezoni i da posebno voli "večiti" derbi jer ga nikada nije izgubio.

Fudbal 16.09.2016 | 13:00
Donald: Volim derbi, jer nisam nikad izgubio!
"Kao i uvek očekujem lep fudbal, to je najvažnija utakmica u sezoni. Igrao sam dosta puta protiv Partizana i uživao sam svaki put. Posebno volim derbi jer ga nikada nisam izgubio. Daću sve od sebe da tako i ostane. Poštujem protivnika, dobra su ekipa, ali mi smo Crvena zvezda i idemo na pobedu, kao i uvek", rekao je Donald za klupski sajt.

Zvezda i Partizan će se u subotu sastati u devetom kolu Super lige. Crveno-beli imaju devet bodova više od "večitog" rivala.

Donald je kazao da ne može da predvidi rezultat, ali da obećava da će svako iz njegovog tima dati sve od sebe da Zvezda osvoji nova tri boda.

"Ne obraćamo mnogo pažnje na rivala, pripremamo svoju taktiku i gledamo samo sebe. U dobroj smo formi, svi moramo da budemo potpuno fokusirani i rezultat neće izostati. Priprema za derbi je uvek lakša nego za ostale mečeve jer je sama atmosfera koja znamo da nas čeka dovoljan pokretač da na terenu damo sve od sebe i udjemo što spremniji u utakmicu", kazao je holandski vezni fudbaler.

On je ocenio da će upravo vezni red imati presudnu ulogu na ishod utakmice.

"U mom prvom derbiju pobedili smo sa 3:1. To je bila odlična utakmica u kojoj je vezni red bio dominantan. To je neki model po kojem bi i sada trebalo da igramo, mada se tim dosta promenio u međuvremenu. Svi znamo da je sredina najvažniji deo ekipe, ako tu odradimo dobar posao, mnogo će biti lakše ostatku ekipe".

Donald je istakao da mu nedostaje Damjan le Talek, koji je sa njim činio par u veznom redu, ali je u međuvremenu prekomandovan na mesto štopera.

"On ima dosta iskustva na toj poziciji, igrali smo duže vreme zajedno u sredini i dobro se razumemo. Ali, on igra odlično i na mestu centralnog beka i dokle god je tako najbolje za ekipu, ne žalim se. Sa ostalim saigračima se takođe odlično razumem u veznom redu tako da nema problema", rekao je Donald.

Kako je rekao, ne obraća mnogo pažnje na protivničke igrače, ali je posebno istakao Evertona Luisa.

"Ako uđe u moj prostor, sigurno ću ga namučiti. I to ne važi samo za njega, već za sve protivničke igrače, zato što želim da izađem kao pobednik iz svakog duela. To je normalno, i oni bi vam rekli istu stvar da ih pitate. Nije ništa lično. Potrudiću se da posle dva gola na evropskim utakmicama upišem i prvi na derbiju. U poslednjih nekoliko utakmica češće šutiram, sve sam bliži golu, ali treba mi još vežbe. Svakako ću oprobati šut i protiv Partizana", rekao je Donald.

Prema njegovim rečima, odličan odnos sa navijačima mu mnogo znači i u Zvezdi se oseća kao kod kuće.

"Ne govorim to samo zato što sam trenutno igrač Zvezde, iskrena sam osoba, zaista to mislim. Da nisam zadovoljan to bi se videlo po meni i po mojoj igri. Volim Zvezdu i navijače, kada vidite kako nas podržavaju na svakoj utakmici, čak i kada gostujemo, ne možete da ostanete ravnodušni. Nismo zaboravili da smo navijače rezočarali u evropskim utakmicama", kazao je on.

"Još nam je to u glavama i često razgovaramo kako bismo shvatili šta smo uradili loše. Ali, sve je to fudbal, mi kao profesionalci moramo uvek da gledamo sledeću utakmicu, a sada je to večiti derbi. Pobedu protiv Partizana želimo i kako bismo se na neki način iskupili navijačima, podjednako kao što želimo i da pobedimo svaku narednu utakmicu zbog njih", dodao je Donald.

Utakmica između Partizana i Crvene zvezde igraće se u subotu od 18.00 na stadionu u Humskoj.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar