Ово је најбољи начин да оставите цигарете

Све већа популарност електронских цигарета у Великој Британији резултирала је већим бројем успешних одвикавања од пушења, указују нова истраживања.

Здравље 15.09.2016 | 09:45
Ово је најбољи начин да оставите цигарете
Британски медицински журнал истражио је трендове престанка пушења и методе које помажу у томе у периоду од 2007. до 2015. године.

Показало се како електронске цигарете све више помажу људима да се заувек реше ове навике, а у години 2015. додатних 18.000 људи оставило је цигарете захваљујући управо електронској замени.

Стручњаци кажу како се метода преласка са обичних цигарета на електронске показала као веома успешна у одвикавању од пушења.

С друге стране, медицински радници и даље сматрају како су медицинске методе на рецепт, као и професионална подршка најефикаснија метода.

Продаја електронских цигарета у Великој Британији у константном је порасту још од 2007. године када су се први пут појавиле на тржишту, а у последњих неколико година постале су популарније од никотинских жвакаћих гума и фластера.

"Повећано коришћење електронских цигарета није допринело томе да већи број људи остави пушење, али показало се како пушачи након преласка на електронске цигарете спонтано престају да пуше", рекао је Роберт Вест, професор на Универзитету у Лондону.

Бројеви показују како постоји нешто што заиста функционише када је реч о борби против никотина, односно, како све већи број људи оставља цигарете захваљујући електронским цигаретама.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар