Видео - ЕП: "Пирова побједа" БиХ у Шведској, уз страшну повреду Бузе!

Кошаркашка репрезентација БиХ савладала је Шведску 78:76 у Стокхолму у посљедњем мечу квалификација за Еуробаскет 2017. године, али селекцији Дамира Мулаомеровића остала је само још теоретска шанса да могу изборити пласман на ЕП. Нови пех - страшна повреда Недима Бузе! Млади кошаркаш Босне и Херцеговине сломио ногу у мечу квалификација за Европско првенство против Шведске.

Кошарка 14.09.2016 | 22:45
Видео - ЕП: "Пирова побједа" БиХ у Шведској, уз страшну повреду Бузе!
"Змајеви" су неславно завршили пут ка првенству Старог континента, које ће бити одржано сљедеће године у четири државе - Румунији, Финској, Израелу и Турској.

Иако су тријумфовали у Шведској, као најслабија другопласирана екипа у свим квалификационим групама, бх. репрезентативци неће видјети Еуробаскет 2017, осим ако се не деси право чудо.

ШВЕДСКА - БОСНА И ХЕРЦЕГОВИНА 76:78 (16:14, 19:23, 23:23, 18:18)

Босна и Херцеговина ријешила је у корист прво полувријеме против свих ривала у квалификацијама за Европско првенство 2017. године, а тим Дамира Мулаомеровића тек у четвртом мечу предност их првих 20 минута успио је да задржи до краја.

БиХ је у Стокхолму на одмор отишла с предношћу 37:35 (прва четвртина 16:14 у корист Швеђана). Почетак треће четвртине био је као из снова.

Можда и најбољи период игре током ових квалификација "змајевима" је донио предност од девет поена, али се она истопила у финишу ове дионице. Ипак, тројком Адија Захирагића у посљедњим тренуцима, селекција БиХ на паузу је отишла с резултатским плусом, 60:58.

Разиграни Миралем Халиловић водио је "змајеве" у одлучујућих 10 минута утакмице. Поново је БиХ стигла до своје игре, направила седам поена предности средином четврте четвртине и до краја успела да је заврши, иако су Швеђани опасно запријетили у посљедњим тренуцима, имали чак прилику за продужетак или побједу, али нису успјели да поентирају.

У финишу меча повриједио се и Немања Гордић, али срећом његова повреда није била тако страшна као Бузина.

У одсуству Мирзе Телетовића, у редовима БиХ доминирао је други НБА играч Јусуф Нуркић. Као и у претходним мечевима, Јука је имао дабл-дабл, 21 поен и 10 скокова. Дабл-дабл учинак уписао је и сјајни Халиловић (18 поена, 10 скокова), док је двоцифрен био и Гордић (13 поена). Потпуно је разочарао Џанан Муса, који је утакмицу завршио без поена.

Босна и Херцеговина, с обзиром на изузетно лошу кош-разлику, има још само теоретске шансе за пласман на Еуробаскет 2017, али тешко је очекивати да ће преостали ривали губити 40 и више разлике.

ШВЕДСКА: Персон 9, Борг 14, Кјелбом 2, Пита 6, Гадефорс 6, Масамба 14, Палмблад, Хакансон 6, Черапович 2, Линдквист 7, Спирес 8, Енгстром 2.

БИХ: Нуркић 21 (10 ск), Захирагић 7, Буза, Врабац, Милошевић 6 (11 ск), Гегић, Гордић 13, Кикановић 6, Муса, Сулејмановић, Гагић 7, Халиловић 18 (10 ск).

Нови пех - страшна повреда Недима Бузе! Млади кошаркаш Босне и Херцеговине сломио ногу у мечу квалификација за Европско првенство против Шведске.

У дуелу са Џонатаном Персоном, млади бх. кошаркаш Недим Буза доживио је тешку повреду. Иако ће детаљи бити познати након детаљних прегледа, судећи по овом видео снимку ријеч је о прелому.

Погледајте…



Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоки

14.09.2016 22:43

Страсно... Зелим маломе сто брзи опоравак..

ОДГОВОРИТЕ