Video - EP: "Pirova pobjeda" BiH u Švedskoj, uz strašnu povredu Buze!

Košarkaška reprezentacija BiH savladala je Švedsku 78:76 u Stokholmu u posljednjem meču kvalifikacija za Eurobasket 2017. godine, ali selekciji Damira Mulaomerovića ostala je samo još teoretska šansa da mogu izboriti plasman na EP. Novi peh - strašna povreda Nedima Buze! Mladi košarkaš Bosne i Hercegovine slomio nogu u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske.

Košarka 14.09.2016 | 22:45
Video - EP: "Pirova pobjeda" BiH u Švedskoj, uz strašnu povredu Buze!
"Zmajevi" su neslavno završili put ka prvenstvu Starog kontinenta, koje će biti održano sljedeće godine u četiri države - Rumuniji, Finskoj, Izraelu i Turskoj.

Iako su trijumfovali u Švedskoj, kao najslabija drugoplasirana ekipa u svim kvalifikacionim grupama, bh. reprezentativci neće vidjeti Eurobasket 2017, osim ako se ne desi pravo čudo.

ŠVEDSKA - BOSNA I HERCEGOVINA 76:78 (16:14, 19:23, 23:23, 18:18)

Bosna i Hercegovina riješila je u korist prvo poluvrijeme protiv svih rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine, a tim Damira Mulaomerovića tek u četvrtom meču prednost ih prvih 20 minuta uspio je da zadrži do kraja.

BiH je u Stokholmu na odmor otišla s prednošću 37:35 (prva četvrtina 16:14 u korist Šveđana). Početak treće četvrtine bio je kao iz snova.

Možda i najbolji period igre tokom ovih kvalifikacija "zmajevima" je donio prednost od devet poena, ali se ona istopila u finišu ove dionice. Ipak, trojkom Adija Zahiragića u posljednjim trenucima, selekcija BiH na pauzu je otišla s rezultatskim plusom, 60:58.

Razigrani Miralem Halilović vodio je "zmajeve" u odlučujućih 10 minuta utakmice. Ponovo je BiH stigla do svoje igre, napravila sedam poena prednosti sredinom četvrte četvrtine i do kraja uspela da je završi, iako su Šveđani opasno zaprijetili u posljednjim trenucima, imali čak priliku za produžetak ili pobjedu, ali nisu uspjeli da poentiraju.

U finišu meča povrijedio se i Nemanja Gordić, ali srećom njegova povreda nije bila tako strašna kao Buzina.

U odsustvu Mirze Teletovića, u redovima BiH dominirao je drugi NBA igrač Jusuf Nurkić. Kao i u prethodnim mečevima, Juka je imao dabl-dabl, 21 poen i 10 skokova. Dabl-dabl učinak upisao je i sjajni Halilović (18 poena, 10 skokova), dok je dvocifren bio i Gordić (13 poena). Potpuno je razočarao Džanan Musa, koji je utakmicu završio bez poena.

Bosna i Hercegovina, s obzirom na izuzetno lošu koš-razliku, ima još samo teoretske šanse za plasman na Eurobasket 2017, ali teško je očekivati da će preostali rivali gubiti 40 i više razlike.

ŠVEDSKA: Person 9, Borg 14, Kjelbom 2, Pita 6, Gadefors 6, Masamba 14, Palmblad, Hakanson 6, Čerapovič 2, Lindkvist 7, Spires 8, Engstrom 2.

BIH: Nurkić 21 (10 sk), Zahiragić 7, Buza, Vrabac, Milošević 6 (11 sk), Gegić, Gordić 13, Kikanović 6, Musa, Sulejmanović, Gagić 7, Halilović 18 (10 sk).

Novi peh - strašna povreda Nedima Buze! Mladi košarkaš Bosne i Hercegovine slomio nogu u meču kvalifikacija za Evropsko prvenstvo protiv Švedske.

U duelu sa Džonatanom Personom, mladi bh. košarkaš Nedim Buza doživio je tešku povredu. Iako će detalji biti poznati nakon detaljnih pregleda, sudeći po ovom video snimku riječ je o prelomu.

Pogledajte…



Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoki

14.09.2016 22:43

Strasno... Zelim malome sto brzi oporavak..

ODGOVORITE