Гдје је 6 милиона од накнаде за путеве?

Према сазнањима БН телевизије, директор Агенције за осигурање Републике Српске недавно је одржао хитан састанак са челним људима осигуравајућих кућа и поручио им да се „уозбиље“, јер је наплата накнада за јавне путеве у Српској, која се мора измирити прије него што се региструје возило, драстично опала, тачније за око 6 милиона. Из агенције, а и Министарства финансија то демантују и тврде да је наплата накнада повећана у односу на прошлу годину.

Република Српска 14.09.2016 | 20:30
Гдје је 6 милиона од накнаде за путеве?
Према сазнањима БН телевизије, на недавно одржаном састанку у Агенцији за осигурање Републике Српске изнесен је податак да недостаје око 6 милиона КМ средстава од накнаде за путеве, коју осигуравајуће куће наплаћују приликом регистрације возила. Будући да се тим средствима не зна за траг, покушали смо да провјеримо информацију у Агенцији и Министарству финансија, као и Министарству саобраћаја.

Из Агенције за осигурање демантују наша сазнања. Из Министарства финансија истичу да је наплата поменуте накнаде заправо повећана, односно да је за првих осам мјесеци ове године наплаћено око 20 милиона марака, у односу на прошлогодишњих 17,8.

Министар унутрашњих послова такође тврди да наплата таксе нема много везе са његовим ресором, те да нису тачне информације да је бивши начелник Центра јавне безбједности Бањалука Бошко Панџа разријешен дужности управо због овог проблема.

Иако у Министарству финансија тврде да је у првих осам мјесеци 2016. наплаћено 2,2 милиона више, та бројка би требало да буде већа.

У прошлој години у Републици Српској је регистровано 345.000 возила, а новом уредбом о висини годишње накнаде за јавне путеве приликом регистрације моторних и прикључних возила предвиђено је да овај намет за путничке аутомобиле буде виши за 40 одсто, док је за прикључна возила умањен за 20 одсто, а за мотоцикле 40 одсто. Слична афера десила се и прије десетак година када је нестало око 12 милиона КМ, за шта су осумњичени “Бобар осигурање” и “Брчко гас осигурање”.



БН телевизија

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Цврц

14.09.2016 19:03

Случајно Каја држи Атос, бивше Бобар осигурање, и Мркоњићпутеве и МГ МИНД који одржавају путеве, а Тегелтија другар из Мркоњића министар финансија....све је то случајно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Расо

14.09.2016 20:14

Неко це реци:појела маца.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.09.2016 06:02

У гласацким листицима

Name

Вери

14.09.2016 20:59

Па зна се, неко је украо. А зна се и ко у овој РС краде, отима, пљацка у интересу РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЖУЋО

15.09.2016 10:18

КО НЕ ЗНА ГДЈЕ СУ ПАРЕ ЈЕ БУДАЛА, ПА ЗНА СЕ ПАРЕ УЗИМА НЕКОЛИКО ТАЈКУНА И ПЛАЋАЈУ РЕКЕТ ОВИМА НА ВЛАСТИ

ОДГОВОРИТЕ