Gdje je 6 miliona od naknade za puteve?

Prema saznanjima BN televizije, direktor Agencije za osiguranje Republike Srpske nedavno je održao hitan sastanak sa čelnim ljudima osiguravajućih kuća i poručio im da se „uozbilje“, jer je naplata naknada za javne puteve u Srpskoj, koja se mora izmiriti prije nego što se registruje vozilo, drastično opala, tačnije za oko 6 miliona. Iz agencije, a i Ministarstva finansija to demantuju i tvrde da je naplata naknada povećana u odnosu na prošlu godinu.

Republika Srpska 14.09.2016 | 20:30
Gdje je 6 miliona od naknade za puteve?
Prema saznanjima BN televizije, na nedavno održanom sastanku u Agenciji za osiguranje Republike Srpske iznesen je podatak da nedostaje oko 6 miliona KM sredstava od naknade za puteve, koju osiguravajuće kuće naplaćuju prilikom registracije vozila. Budući da se tim sredstvima ne zna za trag, pokušali smo da provjerimo informaciju u Agenciji i Ministarstvu finansija, kao i Ministarstvu saobraćaja.

Iz Agencije za osiguranje demantuju naša saznanja. Iz Ministarstva finansija ističu da je naplata pomenute naknade zapravo povećana, odnosno da je za prvih osam mjeseci ove godine naplaćeno oko 20 miliona maraka, u odnosu na prošlogodišnjih 17,8.

Ministar unutrašnjih poslova takođe tvrdi da naplata takse nema mnogo veze sa njegovim resorom, te da nisu tačne informacije da je bivši načelnik Centra javne bezbjednosti Banjaluka Boško Pandža razriješen dužnosti upravo zbog ovog problema.

Iako u Ministarstvu finansija tvrde da je u prvih osam mjeseci 2016. naplaćeno 2,2 miliona više, ta brojka bi trebalo da bude veća.

U prošloj godini u Republici Srpskoj je registrovano 345.000 vozila, a novom uredbom o visini godišnje naknade za javne puteve prilikom registracije motornih i priključnih vozila predviđeno je da ovaj namet za putničke automobile bude viši za 40 odsto, dok je za priključna vozila umanjen za 20 odsto, a za motocikle 40 odsto. Slična afera desila se i prije desetak godina kada je nestalo oko 12 miliona KM, za šta su osumnjičeni “Bobar osiguranje” i “Brčko gas osiguranje”.



BN televizija

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Cvrc

14.09.2016 19:03

Slučajno Kaja drži Atos, bivše Bobar osiguranje, i Mrkonjićputeve i MG MIND koji održavaju puteve, a Tegeltija drugar iz Mrkonjića ministar finansija....sve je to slučajno...

ODGOVORITE
Name

Raso

14.09.2016 20:14

Neko ce reci:pojela maca.

ODGOVORITE
Name

Re

15.09.2016 06:02

U glasackim listicima

Name

Veri

14.09.2016 20:59

Pa zna se, neko je ukrao. A zna se i ko u ovoj RS krade, otima, pljacka u interesu RS.

ODGOVORITE
Name

ŽUĆO

15.09.2016 10:18

KO NE ZNA GDJE SU PARE JE BUDALA, PA ZNA SE PARE UZIMA NEKOLIKO TAJKUNA I PLAĆAJU REKET OVIMA NA VLASTI

ODGOVORITE