Мото ГП - ''Трећи ратни чин'': Роси узвраћа ударац...!

Италијан неће да трпи Лоренцове увреде јер му фитиљ стрпљења већ догорева. Маркез је сада на Докторовој страни!

Остали спортови 16.09.2016 | 17:15
Мото ГП - ''Трећи ратни чин'': Роси узвраћа ударац...!
Једна варрница и бум! Буре барута у Мовистар Јамахиној гаражи већ је експлодирало, а како и не би када су Валентино Роси и Хорхе Лоренцо с толико пажње поставили фитиљ који је по старом филмском правилу морао кад-тад да се потпали.

Конкретно, такозвани „довољан разлог“ за вербални рат и сукоб на стази прузроковало је претицање у 14. кривини ВН Сан Марина. Почетне ударце, и прво полувреме већ смо детаљно пренели.

Ипак, не постоји начин да се лавина назови добронамерних коментара и с једне али и са друге стране заустави. Овога пута, потез за матирање Шпанца повукао је Валентино Роси.

„Мислим да је то било нормално претицање, баш као и свако друго, Исто је Педроса извео на мени, баш као што је то Маркез учинио на Силверстоуну. Е, па нећу дозволити Лоренцу да каже да сам прљав возач када претичем јер то није тачно. Он је такође агресиван када мене претиче, свако може да извлачи своје закључке“, закључио је Роси, и наставио у свом стилу причу о ризику, комуникацији, и свему ономе што Хорхе Лоренцо назива немањем елементарног васпитања. Разуме се, сви ти епитети се односе на Валентина лично.

На све ово, а зар је ико могао да сумња укључио се Марк Маркез. Он једноставно није могао да не учини себи тај луксуз, а да не упути чини се полтронску реприку Доктору.

„Био сам доста далеко иза и мислио како се дешава нешто чудно, јер се Валентино нагнуо у кривини. Потом сам видео да је претекао Хорхеа. За мене је то било нормално претицање. Било је агресивно, наравно, али када сте пред домаћим навијачима, увек дајете највише што можете. Валентино је заиста паметан, знао је да и Хорхе има добар ритам и претекао га је агресивно. Било је то на самој граници, али је то сасвим коректно“, подишао је под кожуВалентину Росију, Марк Маркез.

Ето, тако је постављена позорница за још један рат три великана. Разлика у односу на 2015. је та што се Марк Маркез овога пута сврстава на страну Доктора, напуштајући такозвани „заверенички табор“ о ком се брујало претходне сезоне. Због тога сада делује да јеХорхе Лоренцо изгубио верног савезника.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар