Moto GP - ''Treći ratni čin'': Rosi uzvraća udarac...!

Italijan neće da trpi Lorencove uvrede jer mu fitilj strpljenja već dogoreva. Markez je sada na Doktorovoj strani!

Ostali sportovi 16.09.2016 | 17:15
Moto GP - ''Treći ratni čin'': Rosi uzvraća udarac...!
Jedna varrnica i bum! Bure baruta u Movistar Jamahinoj garaži već je eksplodiralo, a kako i ne bi kada su Valentino Rosi i Horhe Lorenco s toliko pažnje postavili fitilj koji je po starom filmskom pravilu morao kad-tad da se potpali.

Konkretno, takozvani „dovoljan razlog“ za verbalni rat i sukob na stazi pruzrokovalo je preticanje u 14. krivini VN San Marina. Početne udarce, i prvo poluvreme već smo detaljno preneli.

Ipak, ne postoji način da se lavina nazovi dobronamernih komentara i s jedne ali i sa druge strane zaustavi. Ovoga puta, potez za matiranje Španca povukao je Valentino Rosi.

„Mislim da je to bilo normalno preticanje, baš kao i svako drugo, Isto je Pedrosa izveo na meni, baš kao što je to Markez učinio na Silverstounu. E, pa neću dozvoliti Lorencu da kaže da sam prljav vozač kada pretičem jer to nije tačno. On je takođe agresivan kada mene pretiče, svako može da izvlači svoje zaključke“, zaključio je Rosi, i nastavio u svom stilu priču o riziku, komunikaciji, i svemu onome što Horhe Lorenco naziva nemanjem elementarnog vaspitanja. Razume se, svi ti epiteti se odnose na Valentina lično.

Na sve ovo, a zar je iko mogao da sumnja uključio se Mark Markez. On jednostavno nije mogao da ne učini sebi taj luksuz, a da ne uputi čini se poltronsku repriku Doktoru.

„Bio sam dosta daleko iza i mislio kako se dešava nešto čudno, jer se Valentino nagnuo u krivini. Potom sam video da je pretekao Horhea. Za mene je to bilo normalno preticanje. Bilo je agresivno, naravno, ali kada ste pred domaćim navijačima, uvek dajete najviše što možete. Valentino je zaista pametan, znao je da i Horhe ima dobar ritam i pretekao ga je agresivno. Bilo je to na samoj granici, ali je to sasvim korektno“, podišao je pod kožuValentinu Rosiju, Mark Markez.

Eto, tako je postavljena pozornica za još jedan rat tri velikana. Razlika u odnosu na 2015. je ta što se Mark Markez ovoga puta svrstava na stranu Doktora, napuštajući takozvani „zaverenički tabor“ o kom se brujalo prethodne sezone. Zbog toga sada deluje da jeHorhe Lorenco izgubio vernog saveznika.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar