Видео - Невјероватно: Игра стони тенис без руку!

Египћанин Ибрахим Хамаду један је од параолимпијаца о којима се највише прича током Игара у Рио де Жанеиру. Он игра стони тенис устима и ногом. Његова моћна порука свима гласи...

Остали спортови 16.09.2016 | 13:15
Видео - Невјероватно: Игра стони тенис без руку!
Још није победио на мечу на Параолимплијским играма у Рио де Жанеиру, али су га многи назвали легендарним играчем стоног тениса.

Египатски сортиста, који је изгубио обе руке у саобраћајној несрећи када је имао 10 година, држи рекет устима а сервира ногом!

Његов начин игре је запањио публику и остале параолимпијце, чак и оне који су га победили, попут Британца Дејвиде Ведерила:

"Била ми је невероватна част да играм против такве легенде као што је Ибрахим. Гледао сам га раније на YоуТубе и било ми је мало незгодно да се припремим на његов стил игре", рекао је Британац.

Многи су били скептични према Ибрахиму и његовим шансама да се домогне Параолимпијских игара, али он каже да му је баш то био додатни подстицај да настави да тренира и да оствари свој сан.

"Моја порука свима је да ништа није немогуће и да напорно раде да би остварили своје циљеве у ономе у чему сматрају да су добри. Хендикеп није кад немаш ноге или руке, хендикеп је кад не радиш све оно што можеш и желиш", порука је овог сјајног човека.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар