Мхитарјан већ незадовољан у Јунајтеду?!

Јерменском репрезентативцу није право што га Мурињо ставља на позицију која му не одговара.

Фудбал 15.09.2016 | 18:00
Мхитарјан већ незадовољан у Јунајтеду?!
Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо у летњем прелазном року је довео четворицу важних играча, од којих двојицу користи на позицијама које им не одговарају!

Џејми Карагер у понедељак увече је анализирао катастрофалан учинак Пола Погбе у манчестерском дербију, а у енглеским медијима се пише и о незадовољству Хенрика Мхитарјана, који је заједно са Џесијем Лингардом замењен на полувремену суботње утакмице против Манчестер ситија (1:2).

Мхитарјан (27) је прошле сезоне у Борусији Дортмунд блистао као централни играч у трију иза центарфора, о чему сведочи и статистика - 23 гола и 32 асистенције на 52 меча Бундес лиге, Купа Немачке и Лиге Европе.

Мурињо на тој позицији држи Вејна Рунија, док је репрезентативца Јерменије гурнуо на крило.

Португалац је потом наговестио да ће се Мхитарјан и Лингард у наредним мечевима наћи на клупи за резерве.

"Приказане игре су одлучујући фактор. Једино на основу тога могу да одлучим који играчи ће бити у првој постави. Ако ме питате да ли ће они стартовати у четвртак против Фејенорда (у Лиги Европе), одговор је не. Не зато што хоћу да их казним, него зато што морам да пружим прилику онима који су се боље показали".

С обзиром на Рунијев статус у клубу, Мхитарјану би било паметно да се што пре адаптира на нову улогу, или да чека повреду капитена екипе и онда покаже колико може на својој идеалној позицији.

Наравно, утицаја на селекцију имаће и резултати, а за сада Манчестер јунајтед стоји доста добро.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар