Mhitarjan već nezadovoljan u Junajtedu?!

Jermenskom reprezentativcu nije pravo što ga Murinjo stavlja na poziciju koja mu ne odgovara.

Fudbal 15.09.2016 | 18:00
Mhitarjan već nezadovoljan u Junajtedu?!
Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo u letnjem prelaznom roku je doveo četvoricu važnih igrača, od kojih dvojicu koristi na pozicijama koje im ne odgovaraju!

Džejmi Karager u ponedeljak uveče je analizirao katastrofalan učinak Pola Pogbe u mančesterskom derbiju, a u engleskim medijima se piše i o nezadovoljstvu Henrika Mhitarjana, koji je zajedno sa Džesijem Lingardom zamenjen na poluvremenu subotnje utakmice protiv Mančester sitija (1:2).

Mhitarjan (27) je prošle sezone u Borusiji Dortmund blistao kao centralni igrač u triju iza centarfora, o čemu svedoči i statistika - 23 gola i 32 asistencije na 52 meča Bundes lige, Kupa Nemačke i Lige Evrope.

Murinjo na toj poziciji drži Vejna Runija, dok je reprezentativca Jermenije gurnuo na krilo.

Portugalac je potom nagovestio da će se Mhitarjan i Lingard u narednim mečevima naći na klupi za rezerve.

"Prikazane igre su odlučujući faktor. Jedino na osnovu toga mogu da odlučim koji igrači će biti u prvoj postavi. Ako me pitate da li će oni startovati u četvrtak protiv Fejenorda (u Ligi Evrope), odgovor je ne. Ne zato što hoću da ih kaznim, nego zato što moram da pružim priliku onima koji su se bolje pokazali".

S obzirom na Runijev status u klubu, Mhitarjanu bi bilo pametno da se što pre adaptira na novu ulogu, ili da čeka povredu kapitena ekipe i onda pokaže koliko može na svojoj idealnoj poziciji.

Naravno, uticaja na selekciju imaće i rezultati, a za sada Mančester junajted stoji dosta dobro.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar