Швајцарци кваре Новакову журку и не дају му да дође до рекорда!

Ко може да поквари журку Новака Ђоковића? Само Швајцарци. Роџер Федерер и Стан Вавринка су можда и главни кривци што Србин није освојио више гренд слем титула.

Тенис 15.09.2016 | 13:45
Швајцарци кваре Новакову журку и не дају му да дође до рекорда!
Новак Ђоковић се на вечној листи освајача гренд слем титула налази на два корака иза Рафаела Надала и чак на пет иза Роџера Федерера. Са 12 пехара са турнира из велике четворке, најбољи тенисер света је своје име већ уписао међу бесмртне, али то што на свом конту нема више титула, “дугује” и двојици тенисера који су му, буквално, када год је било важно, узимали скалп.

Роџер Федерер и Стан Вавринка. То су имена Новакових џелата. Када год је Ђоковићу било “бити ил‘ не бити”, када год је био у невероватним серијама, Швајцарци су му стајали на пут и по правилу га заустављали.

2011: полуфинале Ролан Гароса

Федерер - Ђоковић 7:6, 6:3, 3:6, 7:6

Ђоковић је на Ролан Гарос 2011. дошао без изгубљеног меча. Освојио је Аустралијан опен, Дубаи, Индијан Велс, Мајами, Београд, Мадрид и Рим. У Паризу је био сигуран до полуфинала. У низу је имао 41 победу. У полуфиналу се сударио са Федерером који га је зауставио. Швајцарац је био сјајан, а Новак је и даље морао да настави да сања о освајању Купа мускетара.

2012: полуфинале Вимблдона

Федерер - Ђоковић 6:3, 3:6, 6:4, 6:3

Швајцарац као да је био претплаћен на победе против Новака на гренд слемовима. Најпре га је исте године победио у полуфиналу Гароса, а онда га је добио и у полуфиналу Вимблдона. Са том победом Федерер је постао први играч који је победио Новака на сва четири гренд слема. Победом над Марејем у финалу, Роџер је преузео и прво место на листи баш од Ђоковића.

2015: финале Ролан Гароса

Вавринка - Ђоковић 4:6, 6:4, 6:3, 6:4

Ђоковић је прошле године дошао као апсолутни фаворит на Гарос. На путу до финала победио је Нијеминена, Милера, Кокинакиса, Гаскеа, Надала, Мареја. Финални обрачун био је заказан против Вавринке. Сви су мислили: “Ако га сада не освоји, када ће?”. Али Стан је имао другачији план. Одиграо је феноменално. Заслужено је освојио титулу, а Новака оставио у сузама.

2016: финале УС Опена

Вавринка - Ђоковић 6:7, 6:4, 7:5, 6:3

Финале у Њујорку од пре неколико дана било је као преписано париско. Новак је повео са 1:0 у сетовима, а онда се Вавринка разгоропадио. Тај човек има најлепши, најелегантнији и један од најбољих бекхенда на туру. Ђоковић, опхрван повредом и неким приватним проблемима, није успео да освоји трећи пехар у Великој јабуци. Изгубио је и пето финале у Њујорку.

Извор: блиц.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

нђ

15.09.2016 12:42

Требали сте овако лијепо навести и Новакове побједе над Швајцарцима. Има их много више него пораза. Браво Ноле.

ОДГОВОРИТЕ