Švajcarci kvare Novakovu žurku i ne daju mu da dođe do rekorda!

Ko može da pokvari žurku Novaka Đokovića? Samo Švajcarci. Rodžer Federer i Stan Vavrinka su možda i glavni krivci što Srbin nije osvojio više grend slem titula.

Tenis 15.09.2016 | 13:45
Švajcarci kvare Novakovu žurku i ne daju mu da dođe do rekorda!
Novak Đoković se na večnoj listi osvajača grend slem titula nalazi na dva koraka iza Rafaela Nadala i čak na pet iza Rodžera Federera. Sa 12 pehara sa turnira iz velike četvorke, najbolji teniser sveta je svoje ime već upisao među besmrtne, ali to što na svom kontu nema više titula, “duguje” i dvojici tenisera koji su mu, bukvalno, kada god je bilo važno, uzimali skalp.

Rodžer Federer i Stan Vavrinka. To su imena Novakovih dželata. Kada god je Đokoviću bilo “biti il‘ ne biti”, kada god je bio u neverovatnim serijama, Švajcarci su mu stajali na put i po pravilu ga zaustavljali.

2011: polufinale Rolan Garosa

Federer - Đoković 7:6, 6:3, 3:6, 7:6

Đoković je na Rolan Garos 2011. došao bez izgubljenog meča. Osvojio je Australijan open, Dubai, Indijan Vels, Majami, Beograd, Madrid i Rim. U Parizu je bio siguran do polufinala. U nizu je imao 41 pobedu. U polufinalu se sudario sa Federerom koji ga je zaustavio. Švajcarac je bio sjajan, a Novak je i dalje morao da nastavi da sanja o osvajanju Kupa musketara.

2012: polufinale Vimbldona

Federer - Đoković 6:3, 3:6, 6:4, 6:3

Švajcarac kao da je bio pretplaćen na pobede protiv Novaka na grend slemovima. Najpre ga je iste godine pobedio u polufinalu Garosa, a onda ga je dobio i u polufinalu Vimbldona. Sa tom pobedom Federer je postao prvi igrač koji je pobedio Novaka na sva četiri grend slema. Pobedom nad Marejem u finalu, Rodžer je preuzeo i prvo mesto na listi baš od Đokovića.

2015: finale Rolan Garosa

Vavrinka - Đoković 4:6, 6:4, 6:3, 6:4

Đoković je prošle godine došao kao apsolutni favorit na Garos. Na putu do finala pobedio je Nijeminena, Milera, Kokinakisa, Gaskea, Nadala, Mareja. Finalni obračun bio je zakazan protiv Vavrinke. Svi su mislili: “Ako ga sada ne osvoji, kada će?”. Ali Stan je imao drugačiji plan. Odigrao je fenomenalno. Zasluženo je osvojio titulu, a Novaka ostavio u suzama.

2016: finale US Opena

Vavrinka - Đoković 6:7, 6:4, 7:5, 6:3

Finale u Njujorku od pre nekoliko dana bilo je kao prepisano parisko. Novak je poveo sa 1:0 u setovima, a onda se Vavrinka razgoropadio. Taj čovek ima najlepši, najelegantniji i jedan od najboljih bekhenda na turu. Đoković, ophrvan povredom i nekim privatnim problemima, nije uspeo da osvoji treći pehar u Velikoj jabuci. Izgubio je i peto finale u Njujorku.

Izvor: blic.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

15.09.2016 12:42

Trebali ste ovako lijepo navesti i Novakove pobjede nad Švajcarcima. Ima ih mnogo više nego poraza. Bravo Nole.

ODGOVORITE