Новица: Циљеви Партизана су увијек највиши!

Искусни крилни центар од среде је и званично члан Партизана - трећи пут у каријери!

Кошарка 15.09.2016 | 15:45
Новица: Циљеви Партизана су увијек највиши!
Када је први пут отишао из Партизана, у велики Реал Мадрид, за повратак му је требало готово седам година.

Овог пута, узео је само мало дужу летњу паузу након истека краткорочне сарадње. Месец дана после почетка припрема за нову сезону, Новица Величковић (29 година, 205 цм) потписао је нови, једногодишњи уговор.

"Сви знају колико волим овај клуб и колико желим ту да будем, тако да је ова одлука најнормалнија што се мене тиче", рекао је Величковић након свечаног чина.

Екипа у коју је дошао пролетос, у великој мери више не постоји. Ту су само тренер Александар Џикић, Вања Маринковић, тада повређени Михајло Андрић и Милош Копривица. Доведено је чак осам нових играча, али некадашњи репрезентативац Србије истиче да то и није толико важно.

"Када играте за Партизан, циљеви су увек највиши, али ништа се не обећава. Једноставно смо ту, да играмо из утакмице у утакмицу, па ћемо видети докле ћемо догурати ове сезоне".

Величковић је први тренинг са екипом одрадио већ у уторак увече, а могао би да заигра наредне недеље, када ће црно-бели угостити белгијски Антверпен (20. септембра) и бугарски Лукоил (23. септембра).

Пре тога је на програму турнир у Трсту, на који ће Партизан путовати у некомплетном саставу.

Новица Величковић је са црно-белима, под вођством Душка Вујошевића, освојио пет титула првака државе, два Купа Радивоја Кораћа и три пута био шампион Јадранске лиге. У последњој сезони (2008/09) проглашен је "Звездом у успону" Евролиге.

Са репрезентацијом има сребро са Еуробаскета у Пољској 2009. године.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар