Novica: Ciljevi Partizana su uvijek najviši!

Iskusni krilni centar od srede je i zvanično član Partizana - treći put u karijeri!

Košarka 15.09.2016 | 15:45
Novica: Ciljevi Partizana su uvijek najviši!
Kada je prvi put otišao iz Partizana, u veliki Real Madrid, za povratak mu je trebalo gotovo sedam godina.

Ovog puta, uzeo je samo malo dužu letnju pauzu nakon isteka kratkoročne saradnje. Mesec dana posle početka priprema za novu sezonu, Novica Veličković (29 godina, 205 cm) potpisao je novi, jednogodišnji ugovor.

"Svi znaju koliko volim ovaj klub i koliko želim tu da budem, tako da je ova odluka najnormalnija što se mene tiče", rekao je Veličković nakon svečanog čina.

Ekipa u koju je došao proletos, u velikoj meri više ne postoji. Tu su samo trener Aleksandar Džikić, Vanja Marinković, tada povređeni Mihajlo Andrić i Miloš Koprivica. Dovedeno je čak osam novih igrača, ali nekadašnji reprezentativac Srbije ističe da to i nije toliko važno.

"Kada igrate za Partizan, ciljevi su uvek najviši, ali ništa se ne obećava. Jednostavno smo tu, da igramo iz utakmice u utakmicu, pa ćemo videti dokle ćemo dogurati ove sezone".

Veličković je prvi trening sa ekipom odradio već u utorak uveče, a mogao bi da zaigra naredne nedelje, kada će crno-beli ugostiti belgijski Antverpen (20. septembra) i bugarski Lukoil (23. septembra).

Pre toga je na programu turnir u Trstu, na koji će Partizan putovati u nekompletnom sastavu.

Novica Veličković je sa crno-belima, pod vođstvom Duška Vujoševića, osvojio pet titula prvaka države, dva Kupa Radivoja Koraća i tri puta bio šampion Jadranske lige. U poslednjoj sezoni (2008/09) proglašen je "Zvezdom u usponu" Evrolige.

Sa reprezentacijom ima srebro sa Eurobasketa u Poljskoj 2009. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar