Платини: Савест ми је чиста!

Бивши председник УЕФА Мишел Платини рекао је да ће наставити правну борбу у вези са корупцијом за коју је оптужен.

Фудбал 14.09.2016 | 15:30
Платини: Савест ми је чиста!
Бивши председник УЕФА појавио се на ванредном Конгресу те организације у Атини и поновио да му је савест чиста.

Мишел Платини (61) обратио се делегатима ванредног Конгреса УЕФА у Атини, где је данас изабран нови лидер европског фудбала.

Француз је у мају ове године поднео оставку, након што на Суду за спортску арбитражу у Лозани није издејствовао укидање суспензије.

Делегати су га у среду дочекали аплаузом, али не и устајањем са својих столица, наводи се у извештају агенције Ројтерс.

"Хвала вам на ових девет година. Мислим да смо урадили одличан посао. Наставићете ову дивну мисију без мене, из разлога у које данас не бих желео да улазим. Рећи ћу само да ми је савест чиста и да сам уверен да нисам направио никакву грешку. Наставићу да се борим за правду судским путем".

Платинију је Етички комитет ФИФА дозволио присуство Конгресу као "израз хуманости", након што га је исто тело крајем 2015. године протерало из фудбала на осам година.

Исту судбину доживео је и некадашњи председник ФИФА Сеп Блатер, због сумњивог финансијског аранжмана, у оквиру кога је Платинију дао два милиона швајцарских франака.

Суд у Лозани касније је ублажио Платинијеву суспензију на четири године.

"Фудбал је игра, не производ. Фудбал је спорт, не трговина. Фудбал је шоу, не бизнис. Нема фудбала за велике и мале нације. Фудбал је само један и он није власништво ни УЕФА, ни ФИФА. Он припада целом свету. Желео сам данас да дођем овде и кажем вам хвала, пријатељи фудбала. Хвала и збогом", поручио је један од највећих асова своје генерације.

Платини је пре избијања афере намеравао да се кандидује за председника ФИФА.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар