Platini: Savest mi je čista!

Bivši predsednik UEFA Mišel Platini rekao je da će nastaviti pravnu borbu u vezi sa korupcijom za koju je optužen.

Fudbal 14.09.2016 | 15:30
Platini: Savest mi je čista!
Bivši predsednik UEFA pojavio se na vanrednom Kongresu te organizacije u Atini i ponovio da mu je savest čista.

Mišel Platini (61) obratio se delegatima vanrednog Kongresa UEFA u Atini, gde je danas izabran novi lider evropskog fudbala.

Francuz je u maju ove godine podneo ostavku, nakon što na Sudu za sportsku arbitražu u Lozani nije izdejstvovao ukidanje suspenzije.

Delegati su ga u sredu dočekali aplauzom, ali ne i ustajanjem sa svojih stolica, navodi se u izveštaju agencije Rojters.

"Hvala vam na ovih devet godina. Mislim da smo uradili odličan posao. Nastavićete ovu divnu misiju bez mene, iz razloga u koje danas ne bih želeo da ulazim. Reći ću samo da mi je savest čista i da sam uveren da nisam napravio nikakvu grešku. Nastaviću da se borim za pravdu sudskim putem".

Platiniju je Etički komitet FIFA dozvolio prisustvo Kongresu kao "izraz humanosti", nakon što ga je isto telo krajem 2015. godine proteralo iz fudbala na osam godina.

Istu sudbinu doživeo je i nekadašnji predsednik FIFA Sep Blater, zbog sumnjivog finansijskog aranžmana, u okviru koga je Platiniju dao dva miliona švajcarskih franaka.

Sud u Lozani kasnije je ublažio Platinijevu suspenziju na četiri godine.

"Fudbal je igra, ne proizvod. Fudbal je sport, ne trgovina. Fudbal je šou, ne biznis. Nema fudbala za velike i male nacije. Fudbal je samo jedan i on nije vlasništvo ni UEFA, ni FIFA. On pripada celom svetu. Želeo sam danas da dođem ovde i kažem vam hvala, prijatelji fudbala. Hvala i zbogom", poručio je jedan od najvećih asova svoje generacije.

Platini je pre izbijanja afere nameravao da se kandiduje za predsednika FIFA.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar