Пријеподне топло, поподне нестабилно

У Републици Српској и Федерацији БиХ данас ће бити топло и сунчано, уз умјерену облачност, а послије подне нестабилно, уз дневну температуру ваздуха од 26 до 32, у вишим предјелима од 22 степена Целзијусова.

Република Српска 14.09.2016 | 08:36
Пријеподне топло, поподне нестабилно
Током дана у већини предјела биће топло и сунчано уз умјерену облачност. Послије подне се очекује развој облака, који ће понегдје, углавном у планинском појасу на истоку и југоистоку, те на западу и југозападу условити по који пљусак и грмљавински процес.

Услова за ријетке пљускове према ноћи ће бити и на сјеверозападу, уз ријеку Саву, те истоку уз ријеку Дрину.

Дуваће слаб и промјењив вјетар, поподне на југу и западу до умјерен југоисточни и јужни.

Јутро је претежно ведро, а у Посавини и Семберији нестабилно са по којим пљуском и грмљавином. Око ријека и по котлинама честа је појава магле, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Температура ваздуха измјерена у 8.00 часова: Калиновик седам степени Целзијусових, Соколац осам, Невесиње, Гацко, Чемерно и Хан Пијесак 10, Рибник и Дринић 11, Шипово 12, Мркоњић Град и Источно Сарајево 13, Сребреница, Крупа на Уни, Фоча, Билећа и Рудо 14, Вишеград и Мљечаница 15, Нови Град, Градишка и Бањалука 16, Мраковица, Добој и Зворник 17, Бијељина и Требиње 18 степени Целзијусових.

Коментари / 0

Оставите коментар