Prijepodne toplo, popodne nestabilno

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti toplo i sunčano, uz umjerenu oblačnost, a poslije podne nestabilno, uz dnevnu temperaturu vazduha od 26 do 32, u višim predjelima od 22 stepena Celzijusova.

Republika Srpska 14.09.2016 | 08:36
Prijepodne toplo, popodne nestabilno
Tokom dana u većini predjela biće toplo i sunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne se očekuje razvoj oblaka, koji će ponegdje, uglavnom u planinskom pojasu na istoku i jugoistoku, te na zapadu i jugozapadu usloviti po koji pljusak i grmljavinski proces.

Uslova za rijetke pljuskove prema noći će biti i na sjeverozapadu, uz rijeku Savu, te istoku uz rijeku Drinu.

Duvaće slab i promjenjiv vjetar, popodne na jugu i zapadu do umjeren jugoistočni i južni.

Jutro je pretežno vedro, a u Posavini i Semberiji nestabilno sa po kojim pljuskom i grmljavinom. Oko rijeka i po kotlinama česta je pojava magle, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha izmjerena u 8.00 časova: Kalinovik sedam stepeni Celzijusovih, Sokolac osam, Nevesinje, Gacko, Čemerno i Han Pijesak 10, Ribnik i Drinić 11, Šipovo 12, Mrkonjić Grad i Istočno Sarajevo 13, Srebrenica, Krupa na Uni, Foča, Bileća i Rudo 14, Višegrad i Mlječanica 15, Novi Grad, Gradiška i Banjaluka 16, Mrakovica, Doboj i Zvornik 17, Bijeljina i Trebinje 18 stepeni Celzijusovih.

Komentari / 0

Ostavite komentar