Саша Илић: Да се прича о игри и побједи Партизана!

"Изузетно поштујем тренера Божовића, мислим да је направио изузетно добар тим, али с друге стране верујем у своју екипу", порука је капитена црно-белих уочи 152. дербија.

Фудбал 15.09.2016 | 12:30
Саша Илић: Да се прича о игри и побједи Партизана!
Саша Илић игра своју опроштају сезону у дресу Партизана, а у суботу ће одиграти први од своја последња три лигашка дербија.

Рекордер у броју одиграних дербија у три деценије је био актер највеће утакмице српског фудбала, а очекивање од суботњег окршаја са "вечитим" ривалом (18 часова, ТВ Арена спорт) сажео је у поруку - "Да се радујемо после утакмице""

"Сви знамо да је то празник фудбала, да је можда једина ствар која одржава овај наш српски фудбал. Понавља се ко зна који пут да у тој утакмици нема изразитог фаворита и да се увек држим да тренутна инспирација појединца може да реши. Чињеница је да је Звезда прва, да нам бежи девет бодова, да улази са већим самопоуздањем због те разлике, али ми играмо на свом терену и очекујем велику подршку навијача. Да дамо свој максимум пред њима и да се заједно радујемо после", рекао је капитен црно-белих за клупску емисију "Партизанов весник".

Упитан да прокоментарише игру Звезде и њене одбране, рекао је да поштује тренера црвено-белих Миодрага Божовића, његове играче, али и да верује у квалитет и снагу свог тима.

"Прво, они играју офанзивно и стварају велики број шанси, а кад екипа игра толико офанзивно, онда се отвара простор и за противника да ствара шансе. То је њихово опредељење и иде им како треба. Изузетно поштујем тренера Божовића, мислим да је направио изузетно добар тим, али с друге стране верујем у Партизан, у наше момке и мислим да ћемо после утакмице више причати о играчима Партизана"

Дербије је играо у три различите деценије. Да ли може да издвоји одређени дуел против Звезде који му је посебно драг?

"Тешко да могу да издвојим само један дерби. Сваки ми је драг, поготово кад Партизан победи. Било је неколико специфичних, с обзиром да их је било неколико које су доносиле титуле - од Раћиног гола, Јојићевог гола, до оног дербија када је гол дао Кежман и не могу да се сетим још ко је постигао. Ти дербији су ми остали у сећању, јер је Партизан победио, а и приближио се освајању титуле"

На питање о суђењу и чињеници да је у дербијима последњи пенал за Партизан свиран пре више од две деценије, капитен тима из Хумске одговорио је скретањем разговора ка игри, а не ка раду арбитара.

"Хајде да се не понављамо и да не говоримо исте ствари, већ да причамо о лепшим стварима. Мислим да ће бити фер и коректно суђење. Судијске грешке неће утицати на резултат. Више ће се причати о амбијенту, доброј игри оба противника и о, надам се, победи Партизана. Само о томе размишљам, млађи момци немају то у глави и мислим да им ни на крај памети није то што се потенцира да заиста доста дуго није свиран пенал за Партизан. Мислим да ће га судија свирати ако буде елемената за пенал и надам се да ће све протећи у најбољем реду. Верујем да се после утакмице неће причати о судијским грешкама".

Потврдивши још једном да му је ово последња сезона, Илић је замољен и да укратко подвуче црту испод свега што је остварио у црно-белом дресу.

"Презадовољан сам. Раније сам изјављивао да сам веома млад дошао у Партизан, прошао целу омладинску школу и тада сам само размишљао да заиграм за први тим, да освојим титулу, да победимо Црвену звезду и да још ако могу и да постигнем погодак. Те своје жеље сам брзо остварио, а још сам био и капитен. Сада, о овим стварима које ми се тренутно дешавају - рекорди, бројеви наступа, голова... О томе нисам размишљао. С обзиром на то да ми се све то десило у клубу који волим и за који навијам од рођења, заиста сам срећан и поносан", рекао је Илић, па подвукао:

"У Партизановој историји било је много великих и бољих играча од мене, али је сада ситуација таква - каква је и можда ће моје име бити на првом месту по тим ставкама. Заиста ми је драго, јер понављам да је то клуб који много волим".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар