Saša Ilić: Da se priča o igri i pobjedi Partizana!

"Izuzetno poštujem trenera Božovića, mislim da je napravio izuzetno dobar tim, ali s druge strane verujem u svoju ekipu", poruka je kapitena crno-belih uoči 152. derbija.

Fudbal 15.09.2016 | 12:30
Saša Ilić: Da se priča o igri i pobjedi Partizana!
Saša Ilić igra svoju oproštaju sezonu u dresu Partizana, a u subotu će odigrati prvi od svoja poslednja tri ligaška derbija.

Rekorder u broju odigranih derbija u tri decenije je bio akter najveće utakmice srpskog fudbala, a očekivanje od subotnjeg okršaja sa "večitim" rivalom (18 časova, TV Arena sport) sažeo je u poruku - "Da se radujemo posle utakmice""

"Svi znamo da je to praznik fudbala, da je možda jedina stvar koja održava ovaj naš srpski fudbal. Ponavlja se ko zna koji put da u toj utakmici nema izrazitog favorita i da se uvek držim da trenutna inspiracija pojedinca može da reši. Činjenica je da je Zvezda prva, da nam beži devet bodova, da ulazi sa većim samopouzdanjem zbog te razlike, ali mi igramo na svom terenu i očekujem veliku podršku navijača. Da damo svoj maksimum pred njima i da se zajedno radujemo posle", rekao je kapiten crno-belih za klupsku emisiju "Partizanov vesnik".

Upitan da prokomentariše igru Zvezde i njene odbrane, rekao je da poštuje trenera crveno-belih Miodraga Božovića, njegove igrače, ali i da veruje u kvalitet i snagu svog tima.

"Prvo, oni igraju ofanzivno i stvaraju veliki broj šansi, a kad ekipa igra toliko ofanzivno, onda se otvara prostor i za protivnika da stvara šanse. To je njihovo opredeljenje i ide im kako treba. Izuzetno poštujem trenera Božovića, mislim da je napravio izuzetno dobar tim, ali s druge strane verujem u Partizan, u naše momke i mislim da ćemo posle utakmice više pričati o igračima Partizana"

Derbije je igrao u tri različite decenije. Da li može da izdvoji određeni duel protiv Zvezde koji mu je posebno drag?

"Teško da mogu da izdvojim samo jedan derbi. Svaki mi je drag, pogotovo kad Partizan pobedi. Bilo je nekoliko specifičnih, s obzirom da ih je bilo nekoliko koje su donosile titule - od Raćinog gola, Jojićevog gola, do onog derbija kada je gol dao Kežman i ne mogu da se setim još ko je postigao. Ti derbiji su mi ostali u sećanju, jer je Partizan pobedio, a i približio se osvajanju titule"

Na pitanje o suđenju i činjenici da je u derbijima poslednji penal za Partizan sviran pre više od dve decenije, kapiten tima iz Humske odgovorio je skretanjem razgovora ka igri, a ne ka radu arbitara.

"Hajde da se ne ponavljamo i da ne govorimo iste stvari, već da pričamo o lepšim stvarima. Mislim da će biti fer i korektno suđenje. Sudijske greške neće uticati na rezultat. Više će se pričati o ambijentu, dobroj igri oba protivnika i o, nadam se, pobedi Partizana. Samo o tome razmišljam, mlađi momci nemaju to u glavi i mislim da im ni na kraj pameti nije to što se potencira da zaista dosta dugo nije sviran penal za Partizan. Mislim da će ga sudija svirati ako bude elemenata za penal i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Verujem da se posle utakmice neće pričati o sudijskim greškama".

Potvrdivši još jednom da mu je ovo poslednja sezona, Ilić je zamoljen i da ukratko podvuče crtu ispod svega što je ostvario u crno-belom dresu.

"Prezadovoljan sam. Ranije sam izjavljivao da sam veoma mlad došao u Partizan, prošao celu omladinsku školu i tada sam samo razmišljao da zaigram za prvi tim, da osvojim titulu, da pobedimo Crvenu zvezdu i da još ako mogu i da postignem pogodak. Te svoje želje sam brzo ostvario, a još sam bio i kapiten. Sada, o ovim stvarima koje mi se trenutno dešavaju - rekordi, brojevi nastupa, golova... O tome nisam razmišljao. S obzirom na to da mi se sve to desilo u klubu koji volim i za koji navijam od rođenja, zaista sam srećan i ponosan", rekao je Ilić, pa podvukao:

"U Partizanovoj istoriji bilo je mnogo velikih i boljih igrača od mene, ali je sada situacija takva - kakva je i možda će moje ime biti na prvom mestu po tim stavkama. Zaista mi je drago, jer ponavljam da je to klub koji mnogo volim".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar