Чемпионшип: Јокана у надокнади спасио клинац! Митров првенац на дебију!

Јокановићев Фулам први пут ремизирао код куће, Хадерсфилд и даље једини без пораза.

Фудбал 13.09.2016 | 23:30
Чемпионшип: Јокана у надокнади спасио клинац! Митров првенац на дебију!
Коначно деби Александра Митровића у Чемпионшипу! И одмах најбоља партија Њукасла у овој сезони. Додуше, само делом заслуга српског голгетера, а пре свега последица одличне партије Џонџоа Шелвија,  који је блистао на гостовању код Квинс Парк Ренџера и са два гола погурао Свраке до победе од 6:0 и останку на другом месту на табели друге, енглеске лиге.

Скоро па савршено партију, ако тако нешто постоји, Шелви је крунисао апсолутно савршеним ударцем за 3:0 у 48. минуту. Перфектно пласирана лопта са ивице казненог простора. И снага и прецизност. Гол после којег је део Лофтус Роуда са гостујућим навијачима при сваком Шелвијевом контакту са лоптом узвикивао: Шутни!

Митровић је пак обавио свој део посла. Наместио је први гол за Свраке, све време у сарадњи са Ајозеом Перезом мучио одбрану домаћих, а на крају у 63. минуту постигао и свој првенац у Чемпионшипу. Кристијан Атсу се нашао у улози дебитанта, Митровић није имао тежак посао, али најбитније је да је лед пробијен. Погодак ће српском интернационалцу сигурно много значити на пољу самопоуздања, а с обзиром на то како је Њукасл играо вечерас - а везао је шесту победу рачунајући и једну у Лига купу - биће још много прилика за славље.

Свракама се не задржава у Чемпионшипу.

Славиша Јокановић је једном већ успео да се докопа промоције у виши ранг, али му Вотфорд није дозволио да се опроба у елити, па му сада остаје нада да ће у тој намери успети са Фуламом. На добром је путу. Уосталом, праве екипе освајају бодове и када не играју најбоље, а Јокановићев тим је у седмом колу Чемпионшипа до ремија са Бартоном на Крејвен Котиџу стигао тек пошто је 16-годишњи Рајан Сесењон погодио у трећем минуту судијске надокнаде - 1:1!

Тек да не буде случајно то што је Сесењон у дресу Фулама дебитовао са 16 година и 81 даном, тек да не буде да је случајно 20. августа постао најмлађи стрелац у историји Чемпионшипа и тек да не буде да је баш случајно постао први професионалац рођен 2000. који је успео да погоди у некој од енглеских лига.

Можете да замислите какву ће фаму острвљани створити око овог дечка.

Али да се вратимо на Њукасл, који је и даље на деоби другог места на табели, поново са Барнслијем уз себе. Јер Барнсли је експлодирао у последњих 20 минута на гостовању код Вулверхемптона и стигао до уверљивих 4:0. Њукасл и Барнсли сада само бод иза водећег Хадерсфилда, који је поклекао на гостовању код Брајтона (1:0), па више нема непоражених тимова у Чемпионшипу.

За крај, не би било праведно превидети Шефилд Венздеј, који је на полувремену сусрета са Бристолом губио са два гола заостатка да би се у наставку вратио и стигао до победе од 3:2 поготком Кијерана Лија у 96. минуту.

ЧЕМПИОНШИП, седмо коло:

Брајтон - Хадерсфилд 1:0 (0:0)
/Нокерт 80/

Дерби - Ипсвич 0:1 (0:0)
/Варни 53/

Фулам - Бартон 1:1 (0:0)
/Сесењон 93 - Ирвин 51/

Лидс - Блекбурн 2:1 (0:0)
/Вуд 65, Бартли 86 - Емнс 77/

Норич - Виган 2:1 (2:0)
/Марфи 3, 11 - Гомез 72/

Престон - Кардиф 3:0 (2:0)
/Кларк 36, Робинсон 41, Хјуџил 88/

Квинс Парк Ренџерс - Њукасл 0:6 (0:2)
/Шелви 12, 48, Перез 30, Кларк 56, Митровић 63, Хенли 79/

Вулверхемптон - Барснли 0:3 (0:0)
/Хурихејн 73, Хамил 83, Јанко 85/

Рединг - Бирмингем Сити 0:0

Шефилд - Бристол 3:2 (0:2)
/Флечер 52, Бенан 75, Ли 96 - Абрахам 33, 39/

Среда:

20.45: Астон Вила - Брентфорд
20.45: Ротерам - Нотингем Форест

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар