Čempionšip: Jokana u nadoknadi spasio klinac! Mitrov prvenac na debiju!

Jokanovićev Fulam prvi put remizirao kod kuće, Hadersfild i dalje jedini bez poraza.

Fudbal 13.09.2016 | 23:30
Čempionšip: Jokana u nadoknadi spasio klinac! Mitrov prvenac na debiju!
Konačno debi Aleksandra Mitrovića u Čempionšipu! I odmah najbolja partija Njukasla u ovoj sezoni. Doduše, samo delom zasluga srpskog golgetera, a pre svega posledica odlične partije Džondžoa Šelvija,  koji je blistao na gostovanju kod Kvins Park Rendžera i sa dva gola pogurao Svrake do pobede od 6:0 i ostanku na drugom mestu na tabeli druge, engleske lige.

Skoro pa savršeno partiju, ako tako nešto postoji, Šelvi je krunisao apsolutno savršenim udarcem za 3:0 u 48. minutu. Perfektno plasirana lopta sa ivice kaznenog prostora. I snaga i preciznost. Gol posle kojeg je deo Loftus Rouda sa gostujućim navijačima pri svakom Šelvijevom kontaktu sa loptom uzvikivao: Šutni!

Mitrović je pak obavio svoj deo posla. Namestio je prvi gol za Svrake, sve vreme u saradnji sa Ajozeom Perezom mučio odbranu domaćih, a na kraju u 63. minutu postigao i svoj prvenac u Čempionšipu. Kristijan Atsu se našao u ulozi debitanta, Mitrović nije imao težak posao, ali najbitnije je da je led probijen. Pogodak će srpskom internacionalcu sigurno mnogo značiti na polju samopouzdanja, a s obzirom na to kako je Njukasl igrao večeras - a vezao je šestu pobedu računajući i jednu u Liga kupu - biće još mnogo prilika za slavlje.

Svrakama se ne zadržava u Čempionšipu.

Slaviša Jokanović je jednom već uspeo da se dokopa promocije u viši rang, ali mu Votford nije dozvolio da se oproba u eliti, pa mu sada ostaje nada da će u toj nameri uspeti sa Fulamom. Na dobrom je putu. Uostalom, prave ekipe osvajaju bodove i kada ne igraju najbolje, a Jokanovićev tim je u sedmom kolu Čempionšipa do remija sa Bartonom na Krejven Kotidžu stigao tek pošto je 16-godišnji Rajan Sesenjon pogodio u trećem minutu sudijske nadoknade - 1:1!

Tek da ne bude slučajno to što je Sesenjon u dresu Fulama debitovao sa 16 godina i 81 danom, tek da ne bude da je slučajno 20. avgusta postao najmlađi strelac u istoriji Čempionšipa i tek da ne bude da je baš slučajno postao prvi profesionalac rođen 2000. koji je uspeo da pogodi u nekoj od engleskih liga.

Možete da zamislite kakvu će famu ostrvljani stvoriti oko ovog dečka.

Ali da se vratimo na Njukasl, koji je i dalje na deobi drugog mesta na tabeli, ponovo sa Barnslijem uz sebe. Jer Barnsli je eksplodirao u poslednjih 20 minuta na gostovanju kod Vulverhemptona i stigao do uverljivih 4:0. Njukasl i Barnsli sada samo bod iza vodećeg Hadersfilda, koji je poklekao na gostovanju kod Brajtona (1:0), pa više nema neporaženih timova u Čempionšipu.

Za kraj, ne bi bilo pravedno prevideti Šefild Venzdej, koji je na poluvremenu susreta sa Bristolom gubio sa dva gola zaostatka da bi se u nastavku vratio i stigao do pobede od 3:2 pogotkom Kijerana Lija u 96. minutu.

ČEMPIONŠIP, sedmo kolo:

Brajton - Hadersfild 1:0 (0:0)
/Nokert 80/

Derbi - Ipsvič 0:1 (0:0)
/Varni 53/

Fulam - Barton 1:1 (0:0)
/Sesenjon 93 - Irvin 51/

Lids - Blekburn 2:1 (0:0)
/Vud 65, Bartli 86 - Emns 77/

Norič - Vigan 2:1 (2:0)
/Marfi 3, 11 - Gomez 72/

Preston - Kardif 3:0 (2:0)
/Klark 36, Robinson 41, Hjudžil 88/

Kvins Park Rendžers - Njukasl 0:6 (0:2)
/Šelvi 12, 48, Perez 30, Klark 56, Mitrović 63, Henli 79/

Vulverhempton - Barsnli 0:3 (0:0)
/Hurihejn 73, Hamil 83, Janko 85/

Reding - Birmingem Siti 0:0

Šefild - Bristol 3:2 (0:2)
/Flečer 52, Benan 75, Li 96 - Abraham 33, 39/

Sreda:

20.45: Aston Vila - Brentford
20.45: Roteram - Notingem Forest

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar