Трагедија на највећем крузеру на свијету

Једна особа је погинула, а четири су теже повређене када је пао чамац за спасавање на највећем броду за крстарење на свету "Хармони ов сиз".

Свијет 13.09.2016 | 21:28
Трагедија на највећем крузеру на свијету
Трагедија се догодила док је брод био у пристаништу у Марсељу у Француској, јавило је више извора.

Чамац се откачио с једног од мостова брода који је пристао у марсељској луци, навео је извор близак истрази.

Портпарол ватрогасаца потврдио је да је једна особа мртва, а да су четири повређене, од којих су две у животној опасности.

Помоћник градоначелника Марсеља Жилијен Ријас рекао је да је чамац пао за време безбедносне вежбе. Он је додао да је брод пао с висине од десет метара док је пет људи било у њему, сви чланови посаде.

Погинуо је један 42-годишњи Филипинац, а остала четири члана посаде, чија националност није наведена, тешко су повређена.

Луксузни крузер дуг 362 метра, широк 66 метара и висок 72 метра, као зграда од 20 спратова, припада компанији за крстарења Ројал Карибијан.

Брод је саграђен у бродоградилишту СТX Франс у Сен Назеру на западу Француске, а његовом испраћају из бродоградилишта у мају присуствовале су десетине хиљада људи.

На своје прво путовање овај брод је 29. маја кренуо из Саутемптона у Енглеској ка Барселони у Шпанији. Брод је први пут пристао у Марсељу у јуну.

Извор: Бета

Коментари / 0

Оставите коментар