Tragedija na najvećem kruzeru na svijetu

Jedna osoba je poginula, a četiri su teže povređene kada je pao čamac za spasavanje na najvećem brodu za krstarenje na svetu "Harmoni ov siz".

Svijet 13.09.2016 | 21:28
Tragedija na najvećem kruzeru na svijetu
Tragedija se dogodila dok je brod bio u pristaništu u Marselju u Francuskoj, javilo je više izvora.

Čamac se otkačio s jednog od mostova broda koji je pristao u marseljskoj luci, naveo je izvor blizak istrazi.

Portparol vatrogasaca potvrdio je da je jedna osoba mrtva, a da su četiri povređene, od kojih su dve u životnoj opasnosti.

Pomoćnik gradonačelnika Marselja Žilijen Rijas rekao je da je čamac pao za vreme bezbednosne vežbe. On je dodao da je brod pao s visine od deset metara dok je pet ljudi bilo u njemu, svi članovi posade.

Poginuo je jedan 42-godišnji Filipinac, a ostala četiri člana posade, čija nacionalnost nije navedena, teško su povređena.

Luksuzni kruzer dug 362 metra, širok 66 metara i visok 72 metra, kao zgrada od 20 spratova, pripada kompaniji za krstarenja Rojal Karibijan.

Brod je sagrađen u brodogradilištu STX Frans u Sen Nazeru na zapadu Francuske, a njegovom ispraćaju iz brodogradilišta u maju prisustvovale su desetine hiljada ljudi.

Na svoje prvo putovanje ovaj brod je 29. maja krenuo iz Sautemptona u Engleskoj ka Barseloni u Španiji. Brod je prvi put pristao u Marselju u junu.

Izvor: Beta

Komentari / 0

Ostavite komentar