Које све проблеме има Хилари Клинтон?

Здравствено стање Хилари Клинтон, председничког кандидата Демократске партије главна је тема у САД, након што се бивша шефица дипломатије и прва дама умало онесвестила на обележавању годишњице напада на Њујорк и Вашингтон. Додатну сумњу изазвало је и растуће неповерење јавности у Клинтонову, почевши од скандала са мејловима до њене тенденције да здравствени картон држи у строгој тајности.

Свијет 13.09.2016 | 20:57
Које све проблеме има Хилари Клинтон?
Многи Хиларини критичари позивају се на изјаву Дејвида Фрама, једног од најпознатијих политичких коментатора у САД, који је још током скандала "Бенгази", када је Хилари била шефица дипломатије САД, рекао:

"Лекција за наредне четири године: шта год питали, никада не верујте првом одговору из Беле куће Хилари Клинтон".

Из Хилариног тима убрзо је поручено да јој је позлило услед упале плућа, те да нема разлога за бригу. Међутим, лавина коментара у америчким медијима и на друштвеним мрежама није могла да се спречи.

"Упалу плућа решавају антибиотици. Међутим, шта је лек за константно и нездраво скривање информација од медија које изазива непотребне проблеме", написао је на Твитеру Дејвид Акселрод, бивши саветник одлазећег председника САД Барака Обаме.

Према подацима америчких медија, Хилари је током година на политичкој сцени имала велики број здравствених проблема, међу којима су и потрес мозга, тромб, алергије, угрушци крви у глави и нози, двоструки вид, хипотириоза...списак је подугачак.

Чињеница је да се Хилари Клинтон налази у позним годинама, које са собом неумитно носе одређене здравствене потешкоће. Главно питање које плаши америчку јавност је да ли ти проблеми онемогућавају Хилари да обавља дужност председника САД?

Колика је забринутост и сумња у здравствено стање Клинтонове показује и изјава Дона Фоулера, некадашњег председника Националног комитета Демократске партије, који активно подржава Хилари од 2008.

- Демократе моментално морају да пронађу резервног кандидата, који би могао да се укључи у председничку трку уколико се испостави да Хилари није здравствено способна за функцију шефа државе. Време је да се сви удружимо и пронађемо право решење. У супротном, испашћемо будале - рекао је Фоулер за "Политико".

Шта ће бити ако Хилари одустане?

Уколико Клинтонова не буде способна за функцију шефа државе, примењује се следеће правило:

Демократска партија сазива ванредни састанак челних људи, који гласањем одлучују о новом кандидату на изборима.

Хилари се на кратко повукла из кампање док се не опорави од упале плућа, саопштио је њен штаб. Портпарол кампање Брајан фелон изјавио је да се повратак Клинтонове очекује до краја недеље, а и сама Хилари је на Твитеру објавила да "једва чека да се врати у трку".

У међувремену је дала телефонски интервју за "ЦНН", у којем је објаснила због чега јој се слошило.

"Лекари су ми још у петак саветовали да се одморам најмање пет дана. Нисам следила тај мудри савет и слошило ми се на комеморацији", изјавила је Хилари.

Бил Клинтон: "Скоро сам сигуран да је моја жена здравија од Трампа"


Убрзо након што је његова супруга колабирала, огласио се и бивши председник САД Бил Клинтон.

- Скоро да сам сигуран да је моја супруга здравија од Доналда Трампа. Бићу поштен и рећи да јавност то не може засигурно да зна док Трамп не објави свој здравствени картон.Ипак, ја познајем своју жену, и њен животни стил ми указује да је здравија него икад: редовно вежба, здраво се храни, има умерен крвни притисак... - рекао је Клинтон јуче у интервјуу за "ЦНН".

Некадашњи председник САД додао је и да је "све у држави постало кампања, па чак и то да ли се неко закашљао или преморио".

Извор: Блиц

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Срнко

13.09.2016 20:19

То каже он.Бил Клинтон а ви му сад вјерујте? Америка није никад имала веће злотворе од њих двоје.Грабе паре од сиротиње,лазу нацију,глуме вјецито.Само он је већа битанга од ње јер она му је опростила и аферу са секретарицом кад је сав свијет то гледао и слушао.Која би то урадила? Па она која је као и он.Халапјлива,гладна,незајазљива.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Позне године

13.09.2016 20:34

Она има године, али оне је истросена од бурног зивота и мозда алкохола- подоцњаци су од старости и лумповања. Сексуални скандал са зеном која малтене зиви с њом годинама и због које она има наклоности према Муслиманима. Муз, бивси председник, који це остати упамцен сто је младу Јеврејку навео да му пуси ***ац. Медјутим, то је Америка. Сад лази да је Путин трује. Да није Клинтон била би у болници као сизофреницарка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турпија

14.09.2016 04:33

Не веселити се ничијој муки и злу само то знам а бог драги кажњава полако

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мф

14.09.2016 06:50

Само смакните слику Била Клинктонова знате ли само колико је побио дјеце и недузни цивила а за друге ствари да се и неприца а и супруга није ниста боља

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

14.09.2016 07:11

ДОБРА КО ЖИТО КОКА ПРАВА

ОДГОВОРИТЕ