Koje sve probleme ima Hilari Klinton?

Zdravstveno stanje Hilari Klinton, predsedničkog kandidata Demokratske partije glavna je tema u SAD, nakon što se bivša šefica diplomatije i prva dama umalo onesvestila na obeležavanju godišnjice napada na Njujork i Vašington. Dodatnu sumnju izazvalo je i rastuće nepoverenje javnosti u Klintonovu, počevši od skandala sa mejlovima do njene tendencije da zdravstveni karton drži u strogoj tajnosti.

Svijet 13.09.2016 | 20:57
Koje sve probleme ima Hilari Klinton?
Mnogi Hilarini kritičari pozivaju se na izjavu Dejvida Frama, jednog od najpoznatijih političkih komentatora u SAD, koji je još tokom skandala "Bengazi", kada je Hilari bila šefica diplomatije SAD, rekao:

"Lekcija za naredne četiri godine: šta god pitali, nikada ne verujte prvom odgovoru iz Bele kuće Hilari Klinton".

Iz Hilarinog tima ubrzo je poručeno da joj je pozlilo usled upale pluća, te da nema razloga za brigu. Međutim, lavina komentara u američkim medijima i na društvenim mrežama nije mogla da se spreči.

"Upalu pluća rešavaju antibiotici. Međutim, šta je lek za konstantno i nezdravo skrivanje informacija od medija koje izaziva nepotrebne probleme", napisao je na Tviteru Dejvid Akselrod, bivši savetnik odlazećeg predsednika SAD Baraka Obame.

Prema podacima američkih medija, Hilari je tokom godina na političkoj sceni imala veliki broj zdravstvenih problema, među kojima su i potres mozga, tromb, alergije, ugrušci krvi u glavi i nozi, dvostruki vid, hipotirioza...spisak je podugačak.

Činjenica je da se Hilari Klinton nalazi u poznim godinama, koje sa sobom neumitno nose određene zdravstvene poteškoće. Glavno pitanje koje plaši američku javnost je da li ti problemi onemogućavaju Hilari da obavlja dužnost predsednika SAD?

Kolika je zabrinutost i sumnja u zdravstveno stanje Klintonove pokazuje i izjava Dona Foulera, nekadašnjeg predsednika Nacionalnog komiteta Demokratske partije, koji aktivno podržava Hilari od 2008.

- Demokrate momentalno moraju da pronađu rezervnog kandidata, koji bi mogao da se uključi u predsedničku trku ukoliko se ispostavi da Hilari nije zdravstveno sposobna za funkciju šefa države. Vreme je da se svi udružimo i pronađemo pravo rešenje. U suprotnom, ispašćemo budale - rekao je Fouler za "Politiko".

Šta će biti ako Hilari odustane?

Ukoliko Klintonova ne bude sposobna za funkciju šefa države, primenjuje se sledeće pravilo:

Demokratska partija saziva vanredni sastanak čelnih ljudi, koji glasanjem odlučuju o novom kandidatu na izborima.

Hilari se na kratko povukla iz kampanje dok se ne oporavi od upale pluća, saopštio je njen štab. Portparol kampanje Brajan felon izjavio je da se povratak Klintonove očekuje do kraja nedelje, a i sama Hilari je na Tviteru objavila da "jedva čeka da se vrati u trku".

U međuvremenu je dala telefonski intervju za "CNN", u kojem je objasnila zbog čega joj se slošilo.

"Lekari su mi još u petak savetovali da se odmoram najmanje pet dana. Nisam sledila taj mudri savet i slošilo mi se na komemoraciji", izjavila je Hilari.

Bil Klinton: "Skoro sam siguran da je moja žena zdravija od Trampa"


Ubrzo nakon što je njegova supruga kolabirala, oglasio se i bivši predsednik SAD Bil Klinton.

- Skoro da sam siguran da je moja supruga zdravija od Donalda Trampa. Biću pošten i reći da javnost to ne može zasigurno da zna dok Tramp ne objavi svoj zdravstveni karton.Ipak, ja poznajem svoju ženu, i njen životni stil mi ukazuje da je zdravija nego ikad: redovno vežba, zdravo se hrani, ima umeren krvni pritisak... - rekao je Klinton juče u intervjuu za "CNN".

Nekadašnji predsednik SAD dodao je i da je "sve u državi postalo kampanja, pa čak i to da li se neko zakašljao ili premorio".

Izvor: Blic

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Srnko

13.09.2016 20:19

To kaže on.Bil Klinton a vi mu sad vjerujte? Amerika nije nikad imala veće zlotvore od njih dvoje.Grabe pare od sirotinje,lazu naciju,glume vjecito.Samo on je veća bitanga od nje jer ona mu je oprostila i aferu sa sekretaricom kad je sav svijet to gledao i slušao.Koja bi to uradila? Pa ona koja je kao i on.Halapjliva,gladna,nezajazljiva.

ODGOVORITE
Name

Pozne godine

13.09.2016 20:34

Ona ima godine, ali one je istrosena od burnog zivota i mozda alkohola- podocnjaci su od starosti i lumpovanja. Seksualni skandal sa zenom koja maltene zivi s njom godinama i zbog koje ona ima naklonosti prema Muslimanima. Muz, bivsi predsednik, koji ce ostati upamcen sto je mladu Jevrejku naveo da mu pusi ***ac. Medjutim, to je Amerika. Sad lazi da je Putin truje. Da nije Klinton bila bi u bolnici kao sizofrenicarka.

ODGOVORITE
Name

Turpija

14.09.2016 04:33

Ne veseliti se ničijoj muki i zlu samo to znam a bog dragi kažnjava polako

ODGOVORITE
Name

Mf

14.09.2016 06:50

Samo smaknite sliku Bila Klinktonova znate li samo koliko je pobio djece i neduzni civila a za druge stvari da se i neprica a i supruga nije nista bolja

ODGOVORITE
Name

yugosloven

14.09.2016 07:11

DOBRA KO ŽITO KOKA PRAVA

ODGOVORITE