Нова смрт на фудбалском терену!

Данијел Вилкинсон, 26-годишњи фудбалер енглеског нижелигаша Шо Лејна, преминуо је у понедјељак након што је пао у несвијест током куп утакмице на стадиону “Сент Џајлс Роаду“ у Брајхаусу.

Фудбал 15.09.2016 | 17:00
Нова смрт на фудбалском терену!
Љекари су покушали оживјети Вилкинсона одмах на терену, прије него што је одвезен у болницу у Халифаксу гдје је константована његова смрт.

“Он је био тако добар момак. Не знам како ћемо наставити даље. Ово нас је разорило. Сви су отишли у болницу. Сви смо имали неки посебан однос с њим, али сада је најважније да подржимо његову породицу колико год можемо. Његови родитељи су тако храбри људи. Стигао је у наш клуб током припрема за ову сезону, након што је завршио факултет у Лубороу и преселио са дјевојком у Шефилд“, казао је за британске медије Крег Елиот, директор Шо Лејна, клуба из Барнслија који игра у осмом рангу такмичења енглеског фудбала.

Вилкинсон је почео каријеру Хал ситију, прије него што је отишао на позајмицу у Херогејт Таун и Норт Фериби јунајтед. Потом је играо за Луборо универитет, Скерборо Атлетик, Гул и Рашол Олимпик пред долазак у Шо Лејн.

Овај трагичан случај догодио се само дан након што је Бен Идриса Дерме (34), бивши репрезентативац Буркине Фасо и фудбалер аматерског клуба Бижуља умро током утакмице француског купа.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар